Дверите на възприятието е изложба в съавторство на младата художничка

...
Дверите на възприятието е изложба в съавторство на младата художничка
Коментари Харесай

Дверите на възприятието: изложбата, която трябва да видите в София


" Дверите на усещането " е галерия в съавторство на младата художничка Владислава Червеняшка и Иво Константинов ( Wotan ).

Творбите са резултат от интуитивното пояснение и визуализиране на абстракциите на Владислава Червеняшка от Константинов под формата на реалистични изображения, предизвикани от персоналното му усещане на нейното изкуство.



Кадър: Булфото

Както подсказва заглавието, този креативен опит е главно обвързван с перцепцията на играта на фантазията, въодушевена от тази част на действителността, която всекидневно е невидима. Сюжетите са свободни, издирван е контрастност сред свободата на израз и конкретиката на портретното изображение. Използвания стеснен нюанс е забавен детайл, като монохромното черно-бяло е очебийно от златно-бронзовото в палитрата на художниците. Портретната част е въодушевена от разнообразни етноси и култури, което цели подчертаването на общочовешкото.



Кадър: Булфото

Експериментът обединява обичайния художествен жанр на Константинов с нереалната, модернистична визия на Червеняшка. Именно посредством комбинацията на контрастните техники, двамата художници намират обединяване в платната, акцентирайки над общочовешките допирни точки, погледнати през разнообразни медиуми. 

Изложбата бе открита през вчерашния ден и можете да я посетите в идващите 13 дни в The Gin House, София. Адресът е: ул. " Славянска " 36. Заповядайте!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР