Двегодишният Мехмед от Якоруда, който изчезна за почти 24 часа,

...
Двегодишният Мехмед от Якоруда, който изчезна за почти 24 часа,
Коментари Харесай

Малкият Мехмед, който изчезна за 24 часа, не е разказал нищо за случилото се

Двегодишният Мехмед от Якоруда, който изчезна за съвсем 24 часа, е настанен в болничното заведение в Разлог, където е под наблюдаване.

Детето не е разказало нищо за случилото се пред обществените служби.

Той е в положително устойчиво положение. Спокоен е, само че нощес е бил обезводнен. Видими следи от пострадвания не са открити. Направени са му проучвания. Прегледан е от психолог.

От отдел " Закрила на детето " са се самосезирали по случая и стартират инспекция.

Най-вероятно Мехмед и останалите три деца от фамилията, дружно с техните родители, ще бъдат настанени в Център за социална поддръжка в Якоруда. Там психолог ще работи с детето и неговите родители. Ще се следи и какви грижи поставят майката и бащата за своите деца.

Горският чиновник Муртаза Клечов, който откри детето, ще бъде награден от Югозападното държавно дружество.

Кога Мехмед ще бъде изписан, ще стане ясно, когато бъдат подготвени последните резултати, които са му направени.

Ето по какъв начин беше открит 2-годишният Мехмед:

Докато си карал служебния автомобил в гората Муртаза Клечов видял детето да лежи на пътя. От обществените мрежи знаел, че се търси момченце, а по фотографията познал детето.

Муртаза Клечов: Гледам го босо, по едни розови панталонки, смъкнах якето, облякох го, смъкнах моите чорапи, обух го и това е.

Спасителят на Мехмед описа, че момченцето не се уплашило, когато го заговорил.

Муртаза Клечов: Само ме гледа и стои, виках му мама и това се засмя и се изплези. Аз го снимах в същия миг на полицията и като се засмя към този момент взех да му давам бонбонка, дадох му пакетчето с бонбонки... И го хванах към този момент, гушнах го в ръцете в колата и го откарах в Бунцево при служителите на реда.

Мъжът описа още, че за половин час слезли с момчето през гората до къщата на родителите му, която била единствено на 2 километра и половина от мястото. Майката на Мехмед сподели, че детето в никакъв случай не се е отдалечавало от двора на къщата. Очаква да го види с неспокойствие.

Фатиме Юркина, майка на Мехмед: Това е най-важното, че е жив и здрав.

-А какво ще направиш като го видиш първо?

Първо ще го цункам и да го прегърна. Това е.

В болничното заведение в Разлог на момченцето са направени проучвания, а психолог към този момент е разговарял с него. Работа с детето и фамилията започнаха и от отдел „ Закрила на детето ".

Фатима Чауш, шеф отдел " Закрила на детето " - Якоруда: Снощи бяхме в детско поделение в град Разлог, където детето е оставено за наблюдаване от лекарите там, от медицинските служащи. Снощи закарахме и бабата по бащина линия при детето, с цел да остане компаньон на детето в болничното заведение. Детето се усещаше добре, говорихме с лекаря, споделиха, че е изкъпано, нахранено, нямаше проблем, забележими пострадвания не видяхме.

От обществената работа споделиха, че са решили 2-годишният Мехмед да остане при фамилията си. Родителите му обаче, ще бъдат следени дали се грижат добре за него и останалите три деца в фамилията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР