Две зони с високо строителство ще има в София, в

...
Две зони с високо строителство ще има в София, в
Коментари Харесай

Две зони с високо строителство ще има в София, в центъра стоителството ще е до 75 метра

Две зони с високо строителство ще има в София, в центъра на града строителството ще е до 75 метра. Това уточни основният проектант на София Здравко Здравков, който показа през днешния ден пред общинските съветници плана за изменение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

С препоръчаните промени се "затварят малките врати ", които позволяват по-високо от позволеното строителство, означи още Здравков.

Определените в законопроекта височини на постройките са свързани както с нормите за пожарна сигурност, по този начин и за да останат открити "визуалните коридори " към планината. Строителство до 75 метра ще има в регионите, заключени сред бул. "Цар Борис Трети ", центъра, бул. "Драган Цанков ", бул. "Александър Малинов " и Околовръстен път. След околовръстния път за зоните, които нямат ограничавания във височината, сътворяваме ограничаване от 15 метра, уточни още той.

Създадена е опция за развиване на две доста високи зони - след 7-ми километър до река Искър по протежението на Цариградско шосе и в западно направление по бул. "Царица Йоана " против Околовръстния път. Идеята е там, където има построена инфраструктура и обезпеченост с градски превоз да се развиват такива комплекси, сподели Здравков. Западният комплекс ще стартира да се образува след развиването на метрото от метростанцията "Люлин " до новата метростанция сред втори и трети микрорайон и създаване на последваща метростанция след Околовръстния път, разясни той.

В региона на централна гара има опция за създаване на здания с височина до 125 метра, сподели още основният проектант.

Предвижда се и разработване на разпоредба за дизайна на градската среда, в която ще се създаде система от стандарти за регламентиране на условията към фасадите, към градското обзавеждане, към детайлите на средата, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР