Две военни бази в Ирак, в които са разположени американски

...
Две военни бази в Ирак, в които са разположени американски
Коментари Харесай

Иракски военни бази с американски войници бяха атакувани с ракети и дронове

Две военни бази в Ирак, в които са ситуирани американски бойци, бяха атакувани през вчерашния ден с дронове и ракети, съобщи Ройтерс, като се базира на свои източници и на представители на управляващите.

Това е най-скорошното нахлуване в серия от офанзиви, последвали предизвестие на иракски военизирани групировки против Вашингтон да не се включва на страната на Израел във войната против палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа.

Ракети и дронове бяха изстреляни против военновъздушната база " Айн ал асад " в Западен Ирак, в която са разположение американски и други задгранични войски. Бяха чути няколко гърмежа вътре в базата, споделят пред Ройтерс източници от сферата на сигурността.

Иракските въоръжени сили споделиха, че са отделили региона към базата и че са почнали следствие по отношение на нападението. Понастоящем не е ясно дали при офанзива има ранени хора или нанесени материални вреди.

Ракети удариха друга военна база, в която има ситуирани американски бойци и която се намира покрай Международното летище на Багдад, заяви през вчерашния ден иракската полиция, без да оповести елементи.

Американски представител, изискал да остане неизвестен, сподели пред Ройтерс, че две ракети са били изстреляни по американски сили на летището. Едната ракета е била прехваната, а другата е поразила празен склад - няма потърпевши, разясни американският източник.

Атаки против американски бойци в Ирак имаше и в сряда, когато бяха осъществени две обособени набези с дронове, като при едната от тях бяха ранени леко няколко военнослужещи.

Съединени американски щати разполагат с 2500 бойци в Ирак, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР