Две водещи комисии в Европейския параламент одобриха Законодателния акт за

...
Две водещи комисии в Европейския параламент одобриха Законодателния акт за
Коментари Харесай

Водещи комисии в Европарламента одобриха Акта за изкуствения интелект

Две водещи комисии в Европейския параламент утвърдиха Законодателния акт за изкуствения разсъдък, проправяйки пътя за окончателното му приемане от евродепутатите, което се чака да стане в средата на юни, съобщи БНР. Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи и Комисията завътрешния пазар и отбраната на потребителитеприеха текста с огромно болшинство.

" Завършваме построяването на законодателствотоза цифровата среда,което е от извънредно значениене единствено за Европа, само че и за целия свят “, заявиБрандо Бенифей, който еедин от доладчиците по документа, преди гласуването.

След като евродепутатитекажат последната си дума, предлагането ще навлезе в последния стадий от законодателния процес- трилозите със Съвета на Европейски Съюз и Комисията.

Проектът за правилник, показан от Комисията през април 2021 година, е основен детайл на политиката на Европейски Съюз за поощряване на създаването и внедряването в границите на единния пазар на безвреден и закономерен изкуствен интелект, който зачита главните права.

Предложението следва метод, учреден на риска, и открива единна хоризонтална правна рамка за изкуствения разсъдък, чиято цел е да се подсигурява правна сигурност. Чрез него се предизвикват вложенията и нововъведенията в тази област, усъвършенства се ръководството и ефикасното използване на настоящата правна уредба в региона на главните права и сигурността и се улеснява развиването на обединен пазар за приложения с изкуствен интелект.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР