Две възрастни жени от Монтана хвърлиха от терасите на телефонни

...
Две възрастни жени от Монтана хвърлиха от терасите на телефонни
Коментари Харесай

Две пенсионерки дариха на „ало” измамници 15 000 лв. и злато

Две възрастни дами от Монтана хвърлиха от терасите на телефонни апаши  близо 15 000 лв., златни украшения и банкови карти. Пенсионерките са били преметнати от нарушителите с баналната към този момент скица, че оказват помощ на полицейска акция, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Двата удара на „ ало ” апашите са станали в събота по обед.

Убедена от обирджиите, че сътрудничи на Министерство на вътрешните работи да залови телефонни измамници, 78 годишната М. Б. метнала от балкона си 2 360 лв., дебитните си карти и златни украшения. 68 годишната З. Б. пък хвърлила от жилището си плик с 12 000 лв.. Само преди дни дядо от Монтана, измамен по същия сюжет, подари на измамниците 2000 лв..

Според криминалистите макар непрекъснатите диалози на инспекторите с възрастните хора, предизвестията и раздадените листовки от началото на годината до момента 43 души – най-вече пенсионери, са били излъгани  и ограбени от телефонни мошеници, които прибрали от тях над 210 000 лв. и куп златни бижута.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР