Две варненски училища въведоха задължително носене на маски. Директорите на

...
Две варненски училища въведоха задължително носене на маски. Директорите на
Коментари Харесай

Две варненски училища въведоха задължително носене на маски

Две варненски учебни заведения вкараха наложително носене на маски. Директорите на двете учебни заведения във Варна - Четвърта Езикова гимназия „ Фредерик Жолио Кюри “ и ОУ „ Стоян Михайловски “, постановиха със своя заповед носенето на маски в учебно заведение – както за възпитаници, по този начин и за учители и помощния личен състав.

Решението е на база заседание на Комисията за битка с грипа и острите респираторни болести от предишния четвъртък, в което е посочено, че мярката е целесъобразна и е по решение на шефовете, съгласно % болни.

„ Решенията на шефовете са на база на целесъобразни противоепидемични ограничения, които бяха написани в протокол след съвещание на регионалната комисия. Те включват, по преценка на съответния началник на просветителна институция, освен инструкции за носене на маски, само че там са написани и ограничения за стягане контрола върху влизането на заболели лица в постройките на учебните заведения, върху зачестяването на дезинфекцията, избрани са периоди за проветряване на пространствата – всички тези ограничения, които целят да се понижи разпространяването на болесттите и които ние познаваме от предходните години ", сподели началникът на Регионалното ръководство на образованието във Варна – Ирена Радева, която взе участие в съвещанието на Комисията за битка с грипа.

" Директорите, въз основата на тези рекомендации, са решили, че при тях заболеваемостта е по-голяма и с цел да предпазят и учениците и работещите там учители, са издали заповеди за носене на маски, тъй че това е тяхно право. “, добави Радева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР