Две увеличения на заплатите в Градски транспорт ЕАД, първото от

...
Две увеличения на заплатите в Градски транспорт ЕАД, първото от
Коментари Харесай

По-високи заплати в „Градски транспорт” - Варна от днес | На 1 септември предстои второто вдигане на заплатите

Две нараствания на заплатите в „ Градски превоз ” ЕАД, първото от които влиза в действие от през днешния ден 1 март, подписаха кметът на Община Варна Благомир Коцев, ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров, изпълнителният шеф на сдружението Николай Антонов и управлението на КНСБ.

Индексацията на възнагражденията в сдружението, залегнала в Споразумението за съдействие, е вследствие на многократни срещи на кмета Коцев с представителите на синдикалната организация.

Смятам, че това е стъпка в вярната посока, с цел да бъдат усъвършенствани изискванията на труд на чиновниците в градския превоз на Варна. Дълго време заплатите не бяха почтени за труда, който те поставят, и това докара до дефицит на водачи и пропуснати курсове, сподели кметът Благомир Коцев.
Според него нарастването на годишна база с 35% за водачите и с 25% за останалия личен състав е доста и ще докара до възстановяване на качеството на услугата.

Подписаното съглашение планува от през днешния ден, 1 март, водачите да получат твърда сума от 370 лева върху главната си заплата, а всички останали чиновници в сдружението – 230 лева нарастване .

Второто повдигане на заплатите ще бъде от 1 септември . То планува още 10% върху към този момент увеличените заплати за всички работещи в " Градски превоз " ЕАД. Така от есента водачите ще получават по 2 050 лева месечно, плануват изискванията на съглашението.

Заместник-кметът по финансите и бюджета Христо Рафаилов акцентира, че Община Варна ще следи прецизно разходването на обществените средства и финансовата дисциплинираност на сдружението, тъй че да бъде нараснала успеваемостта на услугата.

Във връзка с линиите, които към момента са с изменен маршрут поради уличните поправки , кметът Благомир Коцев изясни, че Общината не може да разреши придвижване на коли на градския превоз по улици, които не са въведени в употреба. Той увери, че се прави всичко допустимо да форсира процеса по приключването на ремонтите, които започнаха в мандата на миналата администрация.

Фирмите са поели задължения до края на април, преди началото на летния сезон, да бъдат завършени всички поправки, само че аз се надявам това да стане и по-рано. Водим ежедневни диалози и няма да бъдем толерантни към забавянията. Ще прилагаме всички вероятни наказания, които договорите плануват, безапелационен е Благомир Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР