Две украински партии - блокът на президента Петро Порошенко и

...
Две украински партии - блокът на президента Петро Порошенко и
Коментари Харесай

Две украински партии се провъзгласиха едновременно за победителки от изборите

Две украински партии - блокът на президента Петро Порошенко и " Баткившчина " отпред с някогашната премиерка Юлия Тимошенко - по едно и също време обявиха, че печелят създадените през вчерашния ден в страната локални избори в страната.

" Блок на Петро Порошенко " твърди, че е победител с огромна преднина на изборите в голямото болшинство от украинските райони. Тимошенко пък съобщи, че нейната партия е извоювала победа в 15 от 24-те области, и упрекна групировката на президента в измами.

Вчера в Украйна се състояха първите избори за депутати в локални препоръки, проведени съгласно така наречен стратегия за децентрализация, предвиждаща по-специално преразпределение на средствата за общините. Ще бъдат определени 4506 народни представители и 201 глави на локални управи. В изборите участваха локални организации на 37 политически партии от страната.

Според украинската Централна изборна комисия резултатите от едномандатните окръзи би трябвало да бъдат оповестени до 3 ноември в това число, а от многомандатните - до 8 ноември. Правителството възнамерява да завърши децентрализацията следващата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР