Две убийства влизат за разглеждане в Пловдивския окръжен съд през

...
Две убийства влизат за разглеждане в Пловдивския окръжен съд през
Коментари Харесай

Пиянски скандали: Две убийства от лятото на 2023 г. влизат в Пловдивския съд

Две убийства влизат за разглеждане в Пловдивския областен съд през актуалната седмица, като и двете разпоредителни съвещания ще се проведат в сряда. И двете закононарушения са осъществени след приложимост на солидни количества алкохол.
Прочетете още
Първото ликвидиране беше осъществено на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж. Подсъдим за него е 56-годишният Кольо Колев. Според обвиняването той съзнателно е умъртвил Тони Тоневски, на 60 години, като гибелта е настъпила на 14 юли 2023 г. Обвинение против Колев е за съзнателно ликвидиране и планува наказание лишаване от независимост от 10 до 20 години.

Според обвинителния акт двамата мъже се познавали и постоянно употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 година се срещнали още веднъж там, като сред тях зародил спор. Причината била, че Кольо Колев отказал да даде цигара на Тоневски. Последният го блъснал в лицето, след което двамата излезли на открито. Там Колев нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски съумял да стигне до квартална градинка, където лежащ покрай скамейка. Случайни минувачи видели, че той имал контузии по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където е умрял от пострадванията си на 14 юли 2023 година Делото против Кольо Колев започва на 17 април в 13:30 ч. в Окръжен съд – Пловдив.

Второто ликвидиране беше осъществено на 17 август 2023 година в село Стряма. Подсъдим за него е 43-годишният Тошо Кръстев, който след скандал наръгал 57-годишния другар на майка си.

Жертвата Янко Филипов живеел с майката на Кръстев от няколко години. Жената не била добре със здравето, само че все пак Янко постоянно издевателствал над нея. Често злоупотребявал с алкохол и пийнал се карал с дамата, като даже я удрял. Във съдбовната вечер Янко и Тошо били във фургона, в който живеела дамата, откакто къщата й преди време се срутила. По-възрастният мъж се напил, почнал да крещи на дамата и двамата се скарали.

Тошо отишъл до дома си, с цел да сготви и два часа по-късно се върнал с яденето, само че към този момент на градус. Докато готвил, изпил три огромни ракии. Във фургона заварил майка си и вуйна си с пияния Янко. Пак се скарали, а Янко взел един прът и се нахвърлил върху майката и сина. Те от своя страна се обадили на 112 и подали недоволство. Патрул на районно управление (на МВР) - Раковски разкрил пияния Филипов и му съставил протокол, в който бил предизвестен да не тормози повече фамилията. Това обаче още повече разярило Филипов и той се върнал още веднъж с кола при жена си. Скарал се с Тошо, който взел нож и го забил в гърба му. Последвало блъскане, в което по-младият мъж му нанесъл 10 прободни рани. Янко умрял преди да пристигна кола за спешна помощ, а килърът се обадил на 112 и съобщил за закононарушението. Делото против Кольо Колев започва на 17 април в 9:30 ч. в Окръжен съд – Пловдив.

Към момента и двамата мъже са с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР