Две трети от глобалните цели за благополучие на децата не

...
Две трети от глобалните цели за благополучие на децата не
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Две трети от глобалните цели за благополучие на децата не са изпълнени

Две трети от световните цели за благоденствие на децата не са изпълнени, установи нов отчет на УНИЦЕФ.

2023 година бележи половината от пътя към реализиране на Целите за стабилно развиване за 2030 г, избрани от Организация на обединените нации. По този път обаче не се вижда сензитивен прогрес, акцентира Детският фонд на Обединените народи.

Ако всичко върви със сегашните темпове, единствено 60 страни, които са дом на едвам 25% от детското население в света, ще изпълнят задачите си. А това значи, че над 1.5 милиарда деца в 140 други страни ще останат под чертата на заложените цели.
На половината разстояние до крайния период на Целите за стабилно развиване очите на света още веднъж са ориентирани към вас. През уикенда младежи и цивилен организации пристигнаха в Организация на обединените нации или излязоха на шествия по целия свят – с искане за незабавни дейности. Сега е моментът да докажете, че сте ги чули. Ние можем да победим. Ако действаме в този момент. Ако действаме дружно. Ако спазим обещанието си към милиардите хора, чиито очаквания, фантазии и бъдеще държите в ръцете си. Сега е времето.
Антониу Гутериш – общоприет секретар на Организация на обединените нации

Световни водачи вземат участие в двудневна среща на върха по Целите за стабилно развиване в централата на Организация на обединените нации, която би трябвало да послужи като " апел за възобновяване на темпото " за реализиране на тези цели.

УНИЦЕФ приканва страните да слагат правата на децата в центъра на своите стратегии и да подхващат исторически стъпки за ускорение на напредъка посредством вдишване на политически ангажимент на национално равнище.

Правителствата би трябвало доста да усилят и защитят разноските в сфери като опазване на здравето, обучение и обществена отбрана.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР