Две трети от българските служители предпочитат да работят предимно от

...
Две трети от българските служители предпочитат да работят предимно от
Коментари Харесай

Две трети от българите предпочитат да работят от дома си

Две трети от българските чиновници избират да работят най-вече от у дома, а 85 на 100 от бизнесът търси смесени форми на работа - от вкъщи и от офиса. Това сочат данните от ново изследване на новаторската кариерна платформа Кaderabotim.bg, профилирана в даването на справедлива информация за пазара на труда в България.

Проучването, озаглавено „ Връщане към работа назад в офиса ” е извършено редом измежду 1 207 български чиновници и 502 работодатели през интервала август - септември тази година, измежду 1200 наети чиновници и 500 работодатели. Данните от допитването сочат, че все още 58 % от българите работят най-вече от у дома, макар, че пандемията отмина. 42 на 100 се трудят от офиса. Причините, заради които наетите избират отдалечения труд, са по-голяма работливост, вдишване на спомагателни задължения или втора работа, съчетаване грижата за фамилията, децата и семейството.

Идеята чиновниците да работят единствено от у дома поддържат едвам 11 на 100 от работодателите, 85 % от тях търсят баланс, само че единствено 1/3 от шефовете са съществено обезпокоени от наклонността чиновниците към този момент да не желаят да работят от офиса. 81,87% от работодателите, взели участие в изследването, споделят, че са обсъждали с отдел „ Човешки запаси “ или с управлението на компанията опцията чиновниците да се върнат за повече от 1-2 дни в седмицата в офиса през тази година. 13,15% дават отговор, че не са, а 4,98% показват – че са работили от офиса от самото начало.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР