Две трети от българите са на мнение, че трябва да

...
Две трети от българите са на мнение, че трябва да
Коментари Харесай

2/3 от българите се снишават по отношение на войната

Две трети от българите са на мнение, че би трябвало да се следва линия на снишаване, макар участието в НАТО, а последователите на пълноценно и интензивно участие са едвам 25 на 100. Данните са от национално изследване на организация ЕСТАТ, обвързвано с войната в Украйна.

Ако страната ни бъде нападната, едвам 6 % биха хванали оръжие, с цел да защитят родината. Два % от дамите биха се записали като доброволци в армията - сподели Иво Желев, изпълнителен шеф на ЕСТАТ:

" Огромното болшинство или няма да направи нищо и ще опита да си живее доколкото и както може, или ще избяга нанякъде, или ще се скрие. Зад Русия застават в по-голяма степен мъже, хора над 50, поданици на регионалните центрове, гласоподаватели на Българска социалистическа партия и " ИТН ". Подкрепата за Украйна се заявява повече от дамите, хората до 30, столичани и гласоподавателите на десните политически обединения ".

Малко над една трета от участвалите в допитване застават зад тезата, че “принадлежността на България към Съветския блок е забавило развиването ѝ”, а малко над една пета са на противоположното мнение.

Четиридесет и два % считат, че политиката на Русия по отношение на България е користна. Между 20 и 25 % са посещавали Русия най-малко един път. Голяма част от симпатизантите на Българска социалистическа партия са били на посещаване там.

Проучването е извършено в интервала 16 - 28 април измежду 1002-ма пълнолетни жители по поръчка на фондация " Работилница за цивилен начинания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР