Две трети от българите не са имали промени в нивата

...
Две трети от българите не са имали промени в нивата
Коментари Харесай

Как се промениха заплатите и трудовите навици по време на пандемията?

Две трети от българите не са имали промени в равнищата на заплатата, която получават в рецесията. За малко над една пета е имало промени, като на най-значителен % от хората са били понижени от 10 до 30% от възнагражденията им. За към 5% пък е имало смяна с над 50% надолу, а всеки десети е получил даже нарастване на възнаграждението си. Това демонстрира изследване „ Как се усещам на работното си място по време на “ измежду 1189 участници от разнообразни компании в България, оповестено от.
В пакетите обществени придобивки също има промени като за към 25% от хората е имало промени или са били спрени, за съвсем 50% са били непокътнати, а останалата част споделят, че не са имали такива. 45,3% от хората споделят, че не се усещат обезпокоени за здравето на работното си място. Докато останалите проценти са свързани и варират от известна до доста огромна степен на терзание.
 Повече от 200 000 безработни са почнали работа от март до в този момент Повече от 200 000 безработни са почнали работа от март до в този момент
Общо 203 099 безработни са почнали работа от 13 март досега със съдействието на трудовите инспектори от Бюрата по труда. По данни...
Една доста огромна част от работодателите – към две трети от интервюираните, са взели ограничения, с цел да предпазят здравето на чиновниците си на работното си място, а към една пета се усещат доста обезпокоени макар взетите ограничения. Останалите проценти са разпределени за работодатели, които не са взели никакви ограничения за предпазването на здравето на чиновниците си или са взели, само че считат, че са незадоволителни.
От ограниченията, които са взети от работодателите максимален % са основаването на указания за предотвратяване на здравето в изискванията на пандемия и обезпечаването на дезинфектанти и маски. На последващо място са организацията за работа в хоум офис и изолираност на екипите, тъй че те да бъдат защитени. Сред практиките се подреждат и измерването на температура в офиса, обезпечени защитни ръкавици, заплащането на PCR проби и обезпечаване на спомагателна здравна грижа.
Въпреки събитията забележителен % от хората – 63,3 на 100, се усещат спокойни и уверени на актуалното си работно място, до момента в който при останалите има съмнения и липса на сигурност заради понижаване на възнагражденията и освобождение на чиновници. Почти идентични проценти излизат, когато са търсени отговори на въпросът дали има съкращения към този момент като 63,1% дават отговор, че не е имало.
Останалата част са дали отговор, че към този момент са имали такива или им предстоят. Интересно би било дали по време на такава рецесия хората, които не са принудени да търсят ново работно място се замислят да го създадат. Оказва се, че над 50% не мислят за промяна на работните си места, а останалите са евентуални за това да сменят работното си място, като една част обмислят да го създадат още по време на пандемията.
 Колко би трябвало да работят българите за един айфон? А другите в Европа? Колко би трябвало да работят българите за един айфон? А другите в Европа?
Колко дни би трябвало да работят българите, германците, македонците или турците, с цел да могат да си разрешат най-новия модел айфон? Една нест...
За една забележителна част – над 40%, се е трансформирал методът на другарство с другите. На някои се е наложило да балансират сред работата в хоум офис и отговорностите по развъждане на децата по едно и също време. На други, които нямат сътрудник в живота е нараснало чувството за самотност, а на трети проблем се явява, че са намалели размерите от работа. А 24,7% споделят, че се е трансформирал доста метода, по който работят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР