Две трети или 69,3% от българите искат Трети март да

...
Две трети или 69,3% от българите искат Трети март да
Коментари Харесай

Галъп: 2/3 искат 3 март за национален празник

Две трети или 69,3% от българите желаят Трети март да остане народен празник на страната. Само 9,6% избират той да бъде заменен с 24 май, сочи проучване на " Галъп интернешънъл болкан ".
Три на 100 оферират националният празник да е Денят на Съединението 6 септември, а 1,4% избират да честват на 22 септмеври - Деня на Независимостта на България. 
На въпрос кой от двата празника се харесва повече, 33% са показали 3 март, а 10,7% - 24 май. 48% от интервюираните харесват еднообразно за народен празник и двете дати. 2,4 на 100 не избират нито една. Останалите нямат мнение.
 Идеята за промяна на националния празник беше оповестена от ръководещите от ПП-ДБ в средата на юли с предложенията за смяна на Конституцията. 
Преди година същото искане внесоха в Народно събрание и депутатите от ГЕРБ, само че то не получи поддръжка в пленарната зала.
Изследването на " Галъп " е извършено сред 3 и 11 август измежду 807 души по метода " лице в лице " с таблети. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР