Две транссексуални жени бяха избрани в германския парламент - нещо,

...
Две транссексуални жени бяха избрани в германския парламент - нещо,
Коментари Харесай

Две транссексуални жени бяха избрани в германския парламент

Две транссексуални дами бяха определени в немския парламент - нещо, което се случва за първи път в историята на страната, съобщи Ройтерс.

Това са Теса Ганзерер и Нике Славик от Зелените.

Екологичната партия остана трета на създадените в неделя парламентарни избори в Германия, повишавайки своя дял от гласовете от 9,8 на 100 през 2017 година до 14,8 % - най-високия резултат в историята си. Очаква се Зелените да играят основна роля за образуването на новото немско държавно управление, което да е трипартийно, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е историческа победа " за партията и за цялата общественост на хората с нетрадиционна полова ориентировка, сподели пред Ройтерс 44-годишната Ганзерер. Тя добави, че резултатите символизират едно отворено и толерантно общество .

Приоритет номер едно в Бундестага за Ганзерер, която беше определена в районния парламент на провинция Бавария през 2013 година, е облекчаването на процедурата за потвърждаване на смяната на пола в документите за идентичност. Транссексуалната депутатка, която има двама синове, желае също законови промени, които да разрешат на лесбийките да осиновяват деца.

Ich bedanke mich von ganzem Herzen für das Vertrauen der Wähler*innen. Ich bin noch ganz überwältigt, freue mich aber riesig auf meine neue Aufgabe in Berlin! Meinen Glückwunsch auch an!
— Tessa Ganserer (@GansGruen)



Славик, на 27 години, назова резултатите " невероятни ".

Тя си обезпечи място в Народното събрание посредством листатата на Зелените в западната провинция Северен Рейн - Вестфалия.

" Лудост! Все още не мога да го допускам изцяло, само че с този исторически избирателен резултат аз несъмнено ще бъда член на идващия Бундестаг ", съобщи Славик в своя обява в Инстаграм.

Тя прикани за народен проект за деяние против хомофобията и трансфобията, за закон за самоопределянето и за усъвършенствания във федералния закон против дискриминирането.

В Германия хомосексуалността е декриминализирана през 1969 година, а еднополовите бракове бяха узаконени през 2017 година Престъпленията от ненавист против хората от ЛГБТ+ общността обаче са се нараснали с 36 % предходната година, сочат полицейски данни, които изваждат на показ една засилваща се наклонност на хомофобия в елементи от немското общество, отбелязва Ройтерс.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР