Две торти с разрязани изображения на Паметника на съветската армия

...
Две торти с разрязани изображения на Паметника на съветската армия
Коментари Харесай

Торти с нарязания Паметник на съветската армия възмутиха БСП

Две торти с разрязани изображения на Паметника на руската войска предизвикаха бурно отвращение от страна на Българска социалистическа партия.

Тортите са били част от коледните тържества на ДСБ и " Да България " - едната е направена със фотография на остарелия монумент, който " чака " да бъде нарязан, а втората е с " глазура " от разпръснатите съставни елементи от 8-метровата фигурна група.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия упрекна двете партии от " Демократична България " в " полуда и простотия ", като ги назова " новите варвари ".

" Това е отрязана глава на българско дете - това припомня ли ви нещо? Така се забавляват от ДА България. Така честват Коледа, това им е най-успешният акт през годината. За унищожителите на МОЧА. Това сте самите вие. Тези хора желаят да ръководят София ", сподели той.

Свиленски прикани водачите на Демократична България и ДСБ да се извинят за случилото се и се обърна персонално към ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов с апел да се разграничи от " това безвластие и позор ".

Атанас Атанасов, който присъстваше в пленарната зала, не направи обществен коментар по проблема.

От " Възраждане " малко по-рано бяха популяризирали същите фотоси в обществените мрежи, като Костадин Костадинов загатва за " нещо сатанинско и античовешко " в символиката на тортите.

Вместо това дебатите по Бюджет 2024 продължиха по дневен ред.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР