Две теленца близначки с бели сърца на челата се родиха

...
Две теленца близначки с бели сърца на челата се родиха
Коментари Харесай

Млад животновъд от Хаджидимовско се похвали с уникалните си новородени теленца

Две теленца близначки с бели сърца на челата се родиха във фермата на младия животновъд от хаджидимовското село Тешево. Малките теленца, родени дни преди празника на влюбените, незабавно бяха кръстени Валентинки от грижовните им стопани, които не крият насладата си и прекарват съвсем по цели дни в обора с цел да им се радват. „ Вярваме в действителност, че това за нас и фамилията ни е добра прокоба, надяваме през тази година да се осъществен доста от фантазиите ни и да изпълним огромна част от проектите си “, показа животновъдът пред ИНФОМРЕЖА.

Стойчо Секулов е на 34 години и от както се помни се занимава извънредно и единствено със отглеждане на животни. Със брачната половинка и татко му се грижат за над 200 крави и овце. Освен с дребни теленца и кошарата с новородените агънца към този момент също е цялостна. Младият животновъд споделя, че мъчно се гледат толкоз доста животни, страната по никакъв метод не подтиква такива като него или в случай че го прави то, припетите, през които се минава до момента в който се стигне до някакъв тип помощ, са чудовищно сложни. За планове даже и не желае да мисли, проучвал, правил е опити години наред, само че безуспешни.

„ Единствено огромната ми обич към животните и това, че на село с изключение на земеделие и отглеждане на животни друго няма какво да работят младежи като мен и брачната половинка ми, ни дава тласък, а в града не ни се живее. Въпреки компликациите и денонощната работа сме удовлетворени, обичаме ги и се грижим за тях като за деца, а и те ни се отблагодаряват предостатъчно. Животинките ни зареждат с позитивна сила и да си призная постоянно избирам тяхната компания пред тази на хора които носят негативизъм и злоба. Искам и имам желание един ден да изградя съвременна плантация и да затворя цикъла, само че за в този момент си остава единствено фантазия “, добавя Секулов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР