Две сухи дървета паднаха в рамките на десет дни в

...
Две сухи дървета паднаха в рамките на десет дни в
Коментари Харесай

Парк в Кючука е пълен с дървета-убийци, ето кога го обезопас...

Две сухи дървета паднаха в границите на 10 дни в парк „ Кронщад” до учебно заведение „ Димитър Талев”. Едното рухна на метри от детската площадка.

„ Мястото е занемарено – цялостно е със сухи дървета, които падат и без вятър. А пристигна ли един сняг – всичко ще изпопада”, убеден е Стоян Стоянов, който от 45 години живее до парка.



Градинката е цялостна през целия ден с възрастни пловдивчани и майки с деца.

" Както играехме с децата на площадката чухме едно изпукване и големият клон се стовари на метри от нас ", описа Теодора Василева, майка на едногодишна щерка.



Падналото на 24 юли изсъхнало дърво до детската площадка още си стои

Те демонстрират дърветата и настояват, че най-малко половината от тях са изсъхнали. Разказват за куриоз от последните дни, когато деца блъснали с топка един клон и той паднал.

Най-опасен съгласно хората в парка е един 59-годишен дъб, чието долни клони висят злокобно над алеи и пейки. Засаден е през първата година от основаването на „ Кронщад” – 1962.

Оперативна програма „ Градини и паркове” се ангажира да направи оглед на всички дървета в парка.



„ Ако би трябвало ще сезираме кметството на „ Южен” за незабавни ограничения, тъй като графиците се създават от там.

Сигнализирали сме в кметството че не се пази в този парк – има изпочупени пейки, чешмата не работи и доста се замърсява”, обясниха от „ Паркове и градини”.

Кметът на „ Южен” Костадин Язов предизвести, че в региона има доста по-важни места за обезопасяване от парк „ Кронщад”.

„ Градини и паркове” имат приоритет да оправят дворовете на учебните заведения и детските градини за 15 септември. Има единствено една бригада, която не знам по какъв начин ще обиколи региона. Да оставим дворовете на учебните заведения и детските градини, тъй като някой видял сухи клони ли”, пита кметът.

Той изясни, че в двора на Кожния диспансер има рискова топола, която заплашва близката детска градина и прилежащия блок.

„ Вероятно паркът ще бъде окастрен наесен”, сподели Костадин Язов. Преди това ще изпрати еколозите да създадат оглед и да дадат наставление.

Хубаво е живеещите да напишат и писмо до кметството, тъй като постоянно се получава следното – кметството прави организация, праща бригада да отреже дървото и се оказва, че всички коли са паркирани под него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР