Две стада са поразени от чумата. Едното е на баба

...
Две стада са поразени от чумата. Едното е на баба
Коментари Харесай

Две стада са поразени от чумата

Две стада са изумени от чумата. Едното е на баба Дора от с. Шарково, а другото е в с. Болярово. Това съобщи на изключителна конференция министърът на земеделието Румен Порожанов.

Той посочи, че сега се чакат още проби от лабораторията в Монпелие, с цел да може да се вземат по-конкретни ограничения в битката с чумата.

Освен това се основава локален щаб в с. Болярово за справяне с рецесията с чумата, съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

Той уточни, че дружно с сътрудника си Румен Порожанов е изискал да бъдат изслушани в пленарна зала за взетите ограничения за справяне с чумата. Не може да ние да вземаме проби и да сме мобилизирали спомагателни сили за справяне с рецесията, а политици да споделят, че нищо не се прави. Това е удар по националната сигурност, съобщи Валентин Радев.

Планираната за през днешния ден евтаназия на потвърдено инфектирани с чума овце и кози се отсрочва, реши междуведомственият координационен щаб нощес.

Повод за съвещанието са неполучените до края на работния ден резултати от проучванията на пробите от животните от региони, прилежащи на откритите огнища на болестта, както и „ смяната в заявеното доверие към дейностите на координационния щаб от представителите на всички политически сили”.

Ще се ускори контролът на придвижване на хора, животни и скотски артикули от и към зоните с огнища на болест.

Активно ще се дезинфекцира 10-километровата зона към огнищата, а контролните пунктове ще имат в допълнение съоръжение.

Междувременно животновъдите оповестиха, че приключват митинга си, защото настояванията им са задоволени. Протестът им пред Министерския съвет през вчерашния ден прерасна в взлом против властта и последваха оставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР