Две спасителни акции проведоха планински спасители през изминалото денонощие. При

...
Две спасителни акции проведоха планински спасители през изминалото денонощие. При
Коментари Харесай

Две момчета се изгубиха на Витоша, помогнаха им планински спасители

Две избавителни акции организираха планински спасители през миналото денонощие. При едната е оказана помощ на две 16-годишни момчета във Витоша, които са били с несъответствуващи облекла за сезона и за планината. Момчетата са тръгнали в посока връх Алеко и са изгубили пътеката. Стигнали са до миг, в който не могат да продължат, и са се обадили на телефон 112. Планинските спасители в база „ Алеко “ са ги разкрили бързо по координатите, които момчетата са дали.

При друга акция е помогнато на екскурзиант в региона на връх Мальовица, при Еленино езеро в Рила. Туристът е бил с контузия на коляното. Планински спасители са му помогнали да слезе до хижа „ Мальовица “.

Днес изискванията за туризъм в планините са неприятни. Времето във високите елементи е мъгливо и прохладно. Температурата е към 0 градуса. На места прехвърча влажен сняг.

Лифтовите уреди в планинските курорти работят и пистите са обработени.

Планинските спасители предлагат туристите да са готови за зимни условия макар по-високите температури. Да не подценяват зимните условия и да бъдат с подобаваща екипировка.

Над планините през днешния ден ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600 м – от сняг, съгласно прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е към 4°, на 2000 м - към 0°.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР