Две силни експлозии бяха чути в центъра на Киев в

...
Две силни експлозии бяха чути в центъра на Киев в
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха центъра на Киев

Две мощни детонации бяха чути в центъра на Киев в събота сутринта от публицисти на AFP, които също видяха следи в небето, малко преди да прозвучат сирените за въздушна офанзива.

„ Силни детонации се чуха на левия бряг на столицата. По предварителна информация противовъздушната защита е работила против балистични оръжия “, написа в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

„ Засега няма данни за потърпевши “, сподели той. Нападението стана след дълъг интервал на мъртвило в украинската столица. Противовъздушната защита смъкна ракета в Киев на 21 септември. Падащите парчета раниха седем души, в това число дете.

Президентът Володимир Зеленски сподели във вторник, че Украйна е разположила повече западни системи за противовъздушна защита, до момента в който се приготвя за втора зима на съветски офанзиви против енергийни уреди. Систематичните удари на силите на Москва предходната година бяха ориентирани към енергийната мрежа на Украйна, оставяйки хиляди за дълги интервали без отопление или електричество при минусови температури.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР