Две семейства от Врачанско са заличени през месец май от

...
Две семейства от Врачанско са заличени през месец май от
Коментари Харесай

ИЗВЕРГИ! Приемни родители държали детето на студено с окъсани дрехи, профукали пари му за...

Две фамилии от Врачанско са заличени през месец май от регистъра на приемните родители, след открити нарушавания при инспекции на обществените служащи. Това заяви шефът на районната дирекция „ Социално подкрепяне “ Мария Търнавска, представена от "Конкурент ". „ Едното семейство е съществено провинило се, защото брачният партньор е заловен да кара в нетрезво положение, за което е и осъждан. Това е задоволително съображение приемното семейство да бъде заличено от регистъра, защото се слага в риск живота и здравето на децата в фамилията “, разяснява Търнавска. По думите й, при другото семейство казусът е с полаганите грижи за настаненото там дете.

„ При визитите си, сътрудниците от регионалния екип по приемна грижа постоянно са установявали, че помещението, в което спи детето е неотоплено, а то спи с качулка на главата си. При направени забележки на приемните родители, те обяснявали, че по този начин детето се „ закалява “. Другата причина е, че средствата, които се отпускат за развъждане на детето, не се употребяват за неговите потребности, защото е открито, че то има нищожен брой облекла, които са най-вече втора или трета ръка, като персоналният му „ дрешник “ се побира в 2 найлонови плика “, изясни Мария Търнавска.

Регистрираните в област Враца приемни фамилии са 104. Броят на приемните фамилии, в които има настанени деца, са 84. Общият брой деца, които са настанени в приемни фамилии е 98. През месец април е извършено едно съвещание на комисията по приемна грижа и са одобрени две професионални приемни фамилии. Не са направени отводи за одобряване на приемни фамилии и не е имало изтриване на такива.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР