Две семейства от село край Велинград оцеляха като по чудо

...
Две семейства от село край Велинград оцеляха като по чудо
Коментари Харесай

Оцелели от облака амоняк край Пирот: Беше ад, не можехме да дишаме, повръщахме


Две фамилии от село край Велинград оцеляха като по знамение след случая с влака с амоняк край Пирот.

Те пътували с автомобил, който аварирал на метри от влака поради облака от амоняк и образувалата се гъста мъгла. Пострадалите описаха извънредно пред bTV кaкто за пъкъла, който са претърпели, по този начин и за спасението си.

Колата с двете фамилии, в която има и 17-годишно момиче, попаднала в облака от амоняк минути след влаковия случай край Пирот.

Петимата се прибирали от Франция към България за празниците, когато след тунел на пътя видели гъста мъгла и се блъснали в автомобил пред тях.
Снимка: bTV


„ Още от Ниш имаше мъгла и карах с естествена скорост. След моста видях облак и помислих, че е от мъглата. Влязох в него и към този момент нямах никаква видимост. Впоследствие се ударихме в колата пред нас, стопирах и започнахме да бягаме. След нас се образува верижна злополука, само че нищо не се виждаше, не зная какъв брой коли са били. Беше пъкъл “, описа Кирил Ковачев.

Снимка: bTV

„ Тръгнахме да бягаме, тъй като помислихме, че колата ни се е запалила. А на открито беше още по-лошо. Имаше приключване, усетих парене, страшна болежка в гръдния панер. Очите ми почервеняха мислех, че ще излезнат. Не знаех какво е това нещо. Избягахме в посока Пирот, а това беше по-лошият вид. Беше ни срах от верижна злополука - откъм гърба да не ни ударят, тъй като нищо не се виждаше нищо. Започнахме всички да повръщаме “, изясни Димитър Ковачев.

При злополуката са ранени жена и детето ѝ.
Снимка: bTV

„ Започнахме да тичаме - боса, по чорапи, без горни облекла, с дете. Не можехме да дишаме… Очите ми изскачаха. Аз се отказвах доста пъти, само че той ме влачеше по пътя, с цел да оцелея “, спомня си Ягода Ковачева.

В суматохата и поради гъстата мъгла майката на 17-годишното момиче от колата побягва в друга посока и остава сама. Спасява я водач на тир.
Снимка: bTV


„ Това за мен беше същински смут, тъй като останах сама, а те четиримата бяха дружно. Когато осъзнах, че съм сама, помислих, че околните ми са умряли. Знаех, че щерка ми е някъде там. Нямаше пожарникари, полиция, никой, който да ни избави. След няколко минути пристигнаха пожарни, спасители, само че никой не влезна в този смут. Те са чакали най-после някой - в случай че излезе жив, да го спасят “, споделя Диана Ковачева.

Снимка: bTV

Разтревожена за щерка си, Диана се връща назад в облака с амоняк, с цел да я търси. През това време другите четирима стигат до първата кола за спешна помощ, която ги откарва в болница. След обзор са освободени, прекарват нощта в хотел, а на другия ден родственик идва да ги прибере.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР