Две села в област Враца днес избират кмет. В едното

...
Две села в област Враца днес избират кмет. В едното
Коментари Харесай

Две села във Врачанско избират кмет

Д ве села в област Враца през днешния ден избират кмет. В едното жителите са към 700 души , а в другото не стигат и 300 души . Въпреки, че жителите съгласно последното броене са повече, имащите право на глас в с. Паволче са 540 поданици, а в с. Люти брод са под 234.

Петя Нинова осиновила Сиси, която е момиче с увреждания. Привързала се към нея в дома, в който тя е здравна сестра. Иска да ѝ даде това, което е дала и на рождените си деца, и на внуците си. Затова я води постоянно в читалището, където самата тя върви към този момент 30 години. Вече са запалени и двете, споделя.

Сега желаят новият кмет да оказва помощ и на читалището, и на младите.

" Селото да стане по-чисто, младите да им се основат някакви мероприятия ", показва Петя Нинова. Защото желаят да живеят в с. Паволче. " Много е по-спокойно. Водата ни е от Балкана и се познаваме съвсем всичките ", прибавя тя. 

Пречи им обаче това, че в събота и неделя няма рейсове за Враца. Няма и по-късни линии.

" Последният вечер е на пет часа и няма с какво да се пътува до работните места ", прецизира Нинова. 

На промени се надяват и хората отвъд Искъра в село Люти брод, където също избират кмет. Най-важното за тях е той да е трудолюбив.

" Много са нещата, които би трябвало да се подобрят ", споделя Лидия Иванова.

Тя напуснала Враца преди пет години и трайно се открила в селото, което харесала доста. " Най-вече природата. Удобно ми е за пътешестване за работа. Откакто купихме парцела, във Враца не сме оставали да преспим даже ", показва тя.

Досега не ѝ се е налагало да търси кметска помощ, само че счита, че новият би трябвало да внесе нещо ново – да поработи за развиването на туризма, тъй като има условия. За да се трансформира в една харесвана дестинация, съгласно нея на с. Люти брод е нужно още малко – разпространение и подучване за локалния бизнес, с цел да отвори подобаващи търговски обекти, тъй като тези в този момент са незадоволителни, в случай че дойдат туристи.

И от едната, и от другата страна на Искъра хората ще отидат до урните, с цел да гласоподават за най-важното – добруването на селото, само че и на самите тях.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР