Две села пострадаха в Община Руен.Такава е равносметката от проливните

...
Две села пострадаха в Община Руен.Такава е равносметката от проливните
Коментари Харесай

Порой активира свлачища в Руенско

Две села пострадаха в Община Руен.

Такава е равносметката от проливните дъждове от вчерашния ден, предава В село Снежа проливният дъжд задейства 3 свлачища, две от които на общинския път за Заимчево. Движението оттова за рейсове и тежкотоварни коли не е целесъобразно.

Лека кола е отнесена от придошлата река Казан дере, която минава през село Речица, заяви кметът Исмаил Осман. Придошлата вълна я е влачила 200 метра надолу по реката. Наложило се е транспортното средство да бъде вадено с тежка техника. То е унищожено. Други два автомобила също са потърпевши, само че след ремонт ще могат да се употребяват, посочи Осман.



Има доста материални вреди по инфраструктурата на селата, само че се радваме, че няма жертви, разяснява Осман. Наводнени са и приземните етажи на 2 къщи в Речица.

За преодоляването на свлачищата ОбщинаРуен ще желае финансиране от страната.

В потърпевшите села няма измервателни уреди, които да отчетат какъв брой дъжд е паднал, само че проливната вълна е предходна през селата Дропла, Ясеново, Речица и Снежа.



Жълт код за значителни превалявания е разгласен за през днешния ден в 17 области в страната, предизвестяват синоптиците. Сред тях са Сливен, Бургас и Ямбол. На доста места ще има превалявания, в обособени региони - интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът е сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР