Две седмици след въвеждането на "зеления сертификат" 94 на сто

...
Две седмици след въвеждането на "зеления сертификат" 94 на сто
Коментари Харесай

Ресторантьори: Хиляди собственици на заведения затварят обектите си заради зеления сертификат

Две седмици след въвеждането на "зеления документ " 94 на 100 от ресторантьорския отрасъл е подложен на колене. Условията по въвеждането му, нямащи нищо общо с това, което бе дадено от служебното държавно управление към бизнеса, към този момент принудиха хиляди притежатели в цялата страна да затворят своите обекти, се споделя в позиция на Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Съюза на заведенията в България /СЗБ/, изпратена до медиите в страната.

Двете организации напомнят, че над две трети от представителите на бизнеса са упорствали в национално допитване за издаване на документи при позитивен тест за антитела, за безвъзмездни проби, въвеждане на "зелени документи " за всички търговски обекти, държавни и общински чиновници, "зелените документи " да важат, когато страната ни е в тъмночервена зона на заболеваемост, както и за решение на проблемите с хора, на които поради съпътстващи болести, не е целесъобразно слагането на ваксина. От двете организации припомнят, че предложенията не са били признати и упорстват за незабавни дейности от страна на страната. От БАЗ и СЗБ показват, че няма да провеждат митинг седмица преди изборите, с цел да не бъде избран като политически.

"Затова настояваме за незабавни дейности от страна на страната. Не ни интересуват вашите политически игри и популизъм. Не ни интересува какъв брой ви е боязън да вземете едно или друго решение, което знаете, че е вярно, само че нямате ползи, персонални ползи да го извършите. Имате пет точки за осъществяване. Три от тях на лотария да изтеглите, ще спасите хиляди хора, заети в бранш туризъм. Очакваме дейности, дами и господа, а не следващото туптене на топката. А дали ние имаме механизъм да ви противодействаме - да, още веднъж можем да излезем на митинг. Вероятно в по-различна форма, защото "разходките по центъра " наподобява не дават резултат, а във вашите очи те не са опасност. Дали ще го създадем в този момент - не, няма. Няма да организираме нито един митинг седмица преди изборите, тъй като вие още веднъж ще кажете, че е политически. А знаете ли по какъв начин звучи това в ушите на притежател на фалиращо заведение? Знаете ли по какъв начин звучи това в ушите на барман, сервитьор, готвач.....? Цинично, несъмнено! Никога повече не си позволявайте да квалифицирате митинги на бизнеса, митинги с съответни стопански претенции, като политически ", се споделя в позицията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР