Две седмици след поредния списък със санкционирани български граждани по

...
Две седмици след поредния списък със санкционирани български граждани по
Коментари Харесай

Гешев иска инфо от САЩ за 5 от Магнитски

Две седмици след следващия лист със глобени български жители по световния закон „ Магнитски “, Върховната касационна прокуратура изпрати писма посредством Министерство на правораздаването на Република България  до Департамента по правораздаване на Съединени американски щати с искане за информацията, на която са учредени констатациите на американските управляващи във връзка с някогашните министри на финансите и енергетиката – Владислав Горанов и Румен Овчаров, някогашните шефове на АЕЦ „ Козлодуй “ Иван Генов и Александър Николов, и ръководителя на придвижване „ Русофили за възобновление на отечеството “ Николай Малинов.

В писмото, изпратено посредством българското правосъдно министерство, се прецизира, че информацията се желае във връзка със почнали у нас инспекции против петимата. По преписките се прави инспекция с оглед събиране на данни за осъществени закононарушения от български жители по българския Наказателен кодекс. Ако бъдат открити данни за такива закононарушения, те биха попаднали в обсега на Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията.

Информацията на способените американски управляващи би помогнала за изясняване на предмета на формираните инспекции и за вероятно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР