Две седмици, след като потвърди, че Tesla ще строи завод

...
Две седмици, след като потвърди, че Tesla ще строи завод
Коментари Харесай

Мъск иска да строи Гигафабрика в Германия

Две седмици, откакто удостовери, че Tesla ще строи цех за акумулатори в Шанхай, Илон Мъск дефинира Германия за най-предпочитано място за европейската Gigafactory.

В отговор на въпрос в Twitter предприемачът назова страната основен претендент за бъдещата фабрика.

" Германия е водещият ни избор за Европа. Може би на немско-френската граница има максимален смисъл, покрай страните от Бенелюкс ", разяснява Мъск питането дали Германия не би било най-правилното място за завода от тактическа позиция.

Изборът на Федерална Република Германия фактически би бил най-практичен, защото Tesla към този момент развива активност в страната. Град Прюм в провинция Рейнланд-Пфалц, единствено на 30 км от границата с Белгия, е седалището на Grohamm Engineering. Това поделение на Tesla създава автоматизирани индустриални системи и изигра основна роля за стартирането на Model 3 в серийно произвеждане.

Tesla не е единствената компания, която крои проекти да строи цех за акумулатори в Германия. Според Reuters китайската Contemporary Amperex Technology (CATL) към този момент води договаряния с управляващите в провинция Тюрингия за градежа на такава фабрика като част от възможна бъдеща договорка за доставката на батерии на стойност $25 милиарда (€21.4 млрд.) за Volkswagen.

В първата Гигафабрика на Tesla в Невада, в която Panasonic влага над $3 милиарда (€2.57), към момента текат довършителни действия. Илон Мъск счита, че един път проработил, заводът ще срине цените на автомобилните акумулатори и ще направи електрическите автомобили доста по-достъпни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР