Две седмици преди началото на мачовете на националните отбори в

...
Две седмици преди началото на мачовете на националните отбори в
Коментари Харесай

УЕФА иска от федерациите да работят за премахване на карантината за футболистите

Две седмици преди началото на мачовете на националните тимове в Европа УЕФА прикани футболните федерации да изискат от държавните управления да освободят футболистите от наложителната карантина след пътешестване. Всички 55 национални тима би трябвало да пътуват из континента, с цел да стартират квалификациите за Лигата на нациите сред 3 и 8 септември.

"Играчите, идващи от задгранични клубове, рискуват да бъдат сложени под карантина при завръщането си в страната на престояване ", съобщи от УЕФА. Дни по-късно десетки футболни национали ще играят в първия кръг от новия сезон в шампионатите на Англия и Испания.

"Асоциациите бяха насърчавани да се обръщат към държавните управления, с цел да търсят изключения за футболистите ", прибавиха от УЕФА след днешната видео конференция на 55-е страни членки. "Фактът, че по този начин или другояче играчите ще бъдат постоянно тествани за ковид като част от протокола на УЕФА за възобновяване на мачовете, би трябвало да подсигурява, че такива изключения не съставляват риск за обществото ", прецизираха от европейската футболна централа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР