Две седмици преди крайния срок само 29 партии от всичките

...
Две седмици преди крайния срок само 29 партии от всичките
Коментари Харесай

Сметната палата напомни на партиите за отчетите им

Две седмици преди крайния период единствено 29 партии от всичките 131 регистрирани все още партии, които са задължени да показват докладите си пред Сметната палата, са го създали.

Сметната палата припомня на политическите партии, че до 31 март би трябвало да показват финансовите си доклади за 2018 година и декларациите по пример със описи на физическите лица, създали дарения, оповестиха от Палатата. Тъй като крайният период през тази година се пада в неделя, последната опция за партиите да предадат докладите си, е 1 април, понеделник.

Информация и мостри на нужните документи могат да се намерят в интернет страницата в раздела " Контрол-партии ".

Финансовите доклади би трябвало да се показват в Сметната палата на книжен и електронен притежател. Това обвързване се отнася за всички регистрирани партии, които не са прекратили активността си с влезнало в действие решение на Софийския градски съд.

През 2018 година е прекъсната активността на 19 партии по информация от регистъра на политическите партии в Софийски градски съд (към днешна дата).

Съгласно Закона за политическите партии, годишен финансов доклад, който не дава отговор на условията по отношение на формата, наличието и метода на представянето му, както и когато не е съпроводен с декларацията със листата на донорите, се счита за неподаден.

До 15 април Сметната палата ще разгласява на интернет страницата си показаните от политическите партии финансови доклади за 2018 година и описите на донорите им, наименованията на партиите, които не са подали доклади в период, както и лист на партиите, получили държавна дотация през миналата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР