Две седмици преди Коледа е времето, което изглежда твърде рано

...
Две седмици преди Коледа е времето, което изглежда твърде рано
Коментари Харесай

12 неща, които да направите преди Коледа

Две седмици преди Коледа е времето, което наподобява прекомерно рано за действителна подготовка за празниците и прекомерно късно за организационни въпроси към тях. Има обаче лист от неща, които може би е добре да свършите таман в този момент. Ето някои от тях.

Решете къде ще

празнувате

Истината е, че в случай че занапред ще вземате решение да празнувате в хотел, ресторант или друго място, за което са нужни предварителни резервации, шансът ви да намерите свободни места е прекомерно дребен. Но пък нищо не пречи да пробвате. Ако това не проработи, постоянно може да се комбинирате с други закъснели другари или познати и да си сформирате радостна компания, с която да посрещнете Коледа в домашни условия.

 

Резервация на часове

за грим и прическа

Правилото за свободните часове и резервации и тук важи – мъчно е, само че не е невероятно. Все отново, позвънете на салона за хубост, който посещавате постоянно, и пробвайте да запазите час за празнична прическа, грим или маникюр. Повечето експерти в тази област имат едно мислено за постоянни, само че разсеяни клиенти и постоянно си оставят по някой и различен час в графика за такива случаи.

Избор на тоалет

С тоалетите е надалеч по-лесно. Може да си ги купите много преди празниците, да си ги изберете по интернет и даже да ги коригирате, в случай че се наложи. Важно е да съобразите визията си с мястото, компанията и общия стайлинг.

Ако ще празнувате навън, изберете топли и дебели облекла и обувки. Разпитайте и останалата част от компанията по какъв начин избират да се облекат – в случай че всички са с дънки, няма да се чувствате удобно с костюм с вратовръзка или рокля с гол тил да вземем за пример.

 

Да си извършите

сметката

Празнуването и извършването на покупки постоянно са свързани с пари. Затова още занапред си направете сметката. След погасяването на всички рутинни разноски какви пари остават в бюджета ви, от какво може да спестите и какво може да си позволите. Направете и лист на всички, които планирате да зарадвате с подарък. По-организираните даже може да напишат против имената в листата какъв брой пари са склонни да отделят за подарък. Така да вземем за пример за най-близките си в фамилията и приятелския кръг сме склонни да дадем най-вече пари, а за сътрудници или съседи – надалеч по-малко. Напишете ориентировъчни суми и смятайте. Така ще добиете визия с какъв брой пари ще се наложи да разполагате, когато тръгнете на шопинг.

Комбинирайте

Ако сте решили да зарадвате всичките си сътрудници с коледни свещи или играчки за елха, купете кутия или комплект такива, а след това усърдно ги опаковайте поединично. Това ще спести време, пари и нерви.

 

Или изработете

дарове у дома

В случай, че се окаже, че финансовото ви положение не допуска харченето на огромни суми пари за дарове, имате задоволително време сами да изработите сувенири и изненади за обичаните си хора. Суровините за тях сигурно ще костват по-малко пари, а и ще стигнат за по-голям брой блага.

Разгледайте забавни оферти, изберете си неща, които харесвате и знаете, че ще са по усета на околните ви, и запретвайте ръкави. Така може да ги извършите и още по-специални, даже самостоятелни, като напишете имената им, вплетете обичан знак или ги отнесете по някакъв метод към всеки поотделно.

Купете нова играчка

за елхата

Съществува остаряла традиция, която повелява всяка година да се поставя нова играчка на коледната елха. Това предписание обаче мълчи какво би трябвало да извършите, когато след 10-ата година да вземем за пример няма към този момент място за нова такава. Ако въпреки всичко имате място и предпочитание да спазите традицията, харесайте си играчка и я съобразете с цялостната декорация у дома и я закачете ритуално на празничното дърво. Ако има детенце в дома ви, предоставете това наслаждение на него, сигурно ще се вълнува.

 

Да разберете какво

желаят околните ви

Това е едно от най-трудните неща. И е цялостен развой – диалози, самообладание и битка с най-близките, които безусловно ще ви кажат: “Не желая нищо ”, “Не си харчи парите ”, “Имам си всичко ”, и така нататък И въпреки всичко, всички знаем, че по празниците всеки желае да зарадва най-любимите си хора и подаръкът е по-скоро знак на любов и благодарност. Ако имате задоволително време, разходете се с най-скромните си родственици, които непрекъснато споделят, че нямат потребност от нищо, и се оглеждайте – какво харесват, по какво стопират погледите си и така нататък

Купете бисквити,

парещ шоколад,

пуканки

Със сигурност в пазарската ви кошница по празниците няма да участват тези привидно капризи. Ще ви се сторят незначителни паралелно до артикули от първа нужда за приготвянето на трапезата. Но пък сигурно ще влязат в приложимост, настъпят ли почивните дни. Цялото семейство ще си бъде у дома, ще прииждат посетители или вие ще посещавате обичани хора. А тогава безспорно ще са нужни сладки, бонбони, ядки и парещ шоколад.

 

Дарете

Коледа е времето, в което човек си дава сметка какво има, прави оценка го и е податлив да помогне на тези, които го нямат. Изберете си идея и я подпомогнете. Може да е за деца в неравностойно състояние, за възрастни хора, близки, които са изпаднали в потребност, бездомни животни или друго нещо, което ви е на сърце.

Дарението може да бъде напълно алегоричен акт – от есемес до стартиране на рестото от магазина в кутия за дарения. А в случай че имате по-голяма опция, още по-добре.

Почистете и

подредете дома

Когато празниците дойдат, ще сте затрупани с доста други задачки – извършване на покупки, нареждане на софра, готвене и посрещане на посетители. Затова почистете главно дома си занапред – подредете шкафовете, като сложи по-назад артикули, които няма да ползвате при празничната подготовка, и поставете на комфортно място останалите.

Приберете от закачалката за палта и от поставката за обувки такива, които не носите постоянно, с цел да освободите място за движимостите на гостите си. Освежете дома и ще ви останат единствено рутинните домашен отговорности – прахосмукачка, бърсане на прахуляк и миене на под.

 

Време за

равносметка

Краят на годината сигурно е времето, в което човек връща в съзнанието си всичко, с което се е сдобил или разделил, това, което е постигнал или в което се е провалил. И тегли чертата. А по-късно слага нови цели и прави проекти за идващите 12 месеца. Повечето вършат това въображаемо. Вие обаче го направете документално. Така ще подредите мислите, задачите и целите си и ще добиете по-ярка визия какво в действителност желаете и от какво в действителност имате потребност. Пазете листата на видно място и постоянно през годината се връщайте към него.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР