Две седмици преди да стане президент на Аржентина, либертарианецът Хавиер

...
Две седмици преди да стане президент на Аржентина, либертарианецът Хавиер
Коментари Харесай

Лидерът на Аржентина преминава към юдаизъм. Така е най-добре

Две седмици преди да стане президент на Аржентина, либертарианецът Хавиер Милей отлетя за Ню Йорк, облечен напълно в черно, постави еднообразно траурна кипа и отиде на гроба на последния ребе на придвижването Хабад, родом от град Николаев, Менахем Шнеерсон, който съгласно някои от неговите почитатели е бил месията и в действителност не е мъртъв.

Три дни по-рано в Буенос Айрес, където скоро ще разделя и владее, Майли беседва с различен равин и взе участие в някаква „ еврейска гала “, която много евентуално е част от обръщането му от католицизма към юдаизма.

Трябва да е по-добре по този начин. Човек, който назовава папа Франциск (между другото негов съгражданин) „ комунистическа к*рва “, несъмнено е неприятен католик.

Уважаемата организация “Блумбърг ” написа за желанията на Майли да промени религията си с позоваване на „ източник от най-близкото му обграждане “, като че ли това е някакво следствие или загадка. Самият аржентинец обаче съобщи, че обмисля да стане евреин, само че към момента не е измислил по какъв начин да съчетае президентството (а тогава беше единствено кандидат-президент) и шабата..

Може би отговорът е препоръчан от почитателите на Равин Шнеерсон като част от „ духовното пътешестване “ на Майли (това е формалното описание) в Съединените щати. Може би, само че не е несъмнено, защото определеният президент на Аржентина наподобява не се нуждаеше от медиатори, с цел да беседва с Всевишния. Поддържа връзка посредством британския мастиф Конан, кучето на Чибей, което съгласно притежателя му не е умряло от рак през 2017 година, а е заело място до Създателя, с цел да го пази.

Сега Майли живее с пет кучета - клонинги на Конан, обръщайки се към прародителя на потомството посредством персонален медиум. В деня на сензационната победа на либертарианците на изборите всички изявления писаха за това. Истинската взаимозависимост на аржентинците от мнението на умряло куче е доста по-голяма, защото самият Бог приказва посредством него в главата на техния президент.

Сега това е в действителност ужасно. Много по-страшно от облика на равина на Шрьодингер, който е хем жив, хем мъртъв.

В предишното промяната на вярата от страна на държател се е считала за основателна причина за държавни разцепления, цивилен войни и всеобщи протести. Милей към момента не е ваксинирана от протест и събаряне от власт от суровите католици в униформи, които в Русия е признато да се назовават хунта. Ако има такива хора, те несъмнено ще кажат, че избавят Аржентина от злополука в лицето на Милей и мнозина незабавно ще повярват на думата им.

Но до момента историята с Хабад се върти към това, което се назовава " екстравагантност " на новия водач на Аржентина. И макар че този водач наподобява като непознато тяло в огромната политика за доста, доста хора, историята на неговия напредък е толкоз хармонична за района, колкото и военна тирания. Той в действителност има мистично наличие, в което диалозите с Бог и мъртвите кучета не са странни, а мощни.

Отдавна е бит (строго видяно, още от времето на ацтеките и маите), че политиците от Латинска Америка, в случай че разчитат на властта си на масите, са идоли, пророци и полубогове за тези маси. Десни или леви, сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ или комунисти, положителни пастири или наркодилъри (като Пабло Ескобар) – в случай че народът в действителност ги обича, те стават спасители и чудотворци за тях.

Когато Милей споделя, че Бог е дал на него и Конан специфична задача, той би трябвало да се счита за естествен. За Латинска Америка - територия на сложен живот и огромни очаквания - това е в действителност обикновено. В Милея е елементарно да отличим чертите на Перон, Видела, Чавес, Че Гевара и доста други водачи от минали столетия, които, желаят или не, трябваше да станат медиатори сред Всевишния и хората.

Между другото, техните възгледи за Вселената също бяха много „ ексцентрични “.

Родината на пънка е Старият свят, само че политически той разцъфтява в Америка, където президентите дъвчат кока като Моралес в Боливия, носят обувки от автомобилни гуми като Кастильо в Перу или питат туристите на летището за размера на мъжествеността им, като Болсонаро в Бразилия. Това е един тип карнавално отношение към властта, живота и гибелта, в което обичайните бушони на политиката не работят.

В началото на 90-те еквадорците избраха на най-високия пост артиста и танцьора Абдала Букарам, по прякор Ел Локо (Лудия). Записа албум, даде милион за футболен мач с Марадона и назначи 18-годишния си наследник за шеф на новото митническо ръководство на страната. Всички го смятаха за чудноват, само че Букарам в действителност се оказа умопобъркан. Поне Народното събрание след това го в профил на съображение „ умствена непросветеност “.

С други думи, прекомерно рано е да се отпишем Милей, макар всичките му изцепки. В пампасите и селските региони режат главите на церемониални пилета, пеят песни на горски духове, предизвикват мъже посредством ухапвания с отровни мравки - като цяло Милей си е изцяло на място. Ще би трябвало да сложат завършек на това по-късно, защото чудеса в действителност не се случват, тъй че аржентинците сигурно ще бъдат разочаровани.

Може би Господ в действителност изпрати Милей при тях, само че не като избавител, а „ поради греховете им “. В страна, в която дълготрайният камшик е инфлацията и тактиката на държавното управление е да я форсира в допълнение с вярата, че някой ден казусът ще се позволи от самосебе си, наказващият ангел трябваше да бъде либертарианец - подобен, който изцяло би забранил на държавното управление да се намесва в стопанската система.

Тогава несъмнено ще има премия, само че премията за вярата зависи от вашия шанс. Обикновено малко хора имат шанс и следващият латиноамерикански идол-полубог, без да прави чудеса, се трансформира в обект на пренебрежение и ненавист. Въпросът е единствено какъв брой дърва и ориси ще се счупят мимоходом.

Майли наподобява изключително изобретателна персона - на равнището на Абдала Бакарам и Франсоа Дювалие, практикувал вуду. Така че аржентинците ще имат изгода, в случай че новият им президент одобри съществено еврейската религия.

Добрият равин най-малко ще му забрани да приказва с умрели кучета. Може би това ще избави Аржентина.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР