Две са вероятните причини, довели до инцидента с малкия самолет

...
Две са вероятните причини, довели до инцидента с малкия самолет
Коментари Харесай

Авиоексперт: 30 часа за подготовка на пилот са малко

Две са евентуалните аргументи, довели до случая с дребния аероплан край Ихтиман, при който двама души починаха през вчерашния ден. Това стана ясно от думите на специалиста по авиокатастрофи Ангел Борисов, който гостува в " България заран ". Първата е незадоволителната поддръжка на машината, втората -  недостатъчната подготовка на водача, който не е могъл да овладее самолета, показа BG on Air.

``
реклама
" Възможно е да не е набрал нужната скорост, след което се получава срив и самолетът потегля надолу, а не нагоре ", акцентира Босрисов.

Той изясни, че сега всеки, който пожелае, може да си купи дребен аероплан, само че дали всеки може да го кара, зависи от образованието, което получава.

" Вероятно е нужна промяна на нормативната база. 30 часа процедура за начинаеща подготовка за водач са прекомерно малко и от време на време те се организират немарливо ", уточни той.

Летателната валидност на даден аероплан е отговорност на страната, където той е регистриран - в тази ситуация Италия.

" Често пъти водачите не схващат с какъв брой комплицирана машина боравят, а броят на случаите от последната година е стеснителен ", акцентира пред Bulgaria ON AIR Борисов.

И добави, че не е ясно дали машината е предходна механически обзор в Италия, както и че практиката демонстрира, че в България се ревизират единствено самолетите, регистрирани у нас.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР