Две са вече жертвите на снощната експлозиите в бензиностанции в

...
Две са вече жертвите на снощната експлозиите в бензиностанции в
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на експлозия в румънска бензиностанция

Две са към този момент жертвите на снощната детонациите в бензиностанции в Румъния, оповестиха локалните медии. Ранените при гърмежите в селището Креведия край Букурещ са 57, като измежду тях са 39 пожарникари. 10 души са в тежко положение.
При първата детонация огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща. При втората детонация в бензиностанцията са потърпевши 26 пожарникари. 8 от общо 46 ранени са  интубирани, откакто са получили съществени изгаряния.

Заради детонациите бяха евакуирани три хиляди души, живеещи в радиус от 800 метра от гърмежите. Задействан е Европейският механизъм за гражданска отбрана за трансфер на ранени в чужбина, като първите пациенти към този момент са трансферирани в Белгия и Италия. (Както стана ясноq ранени ще бъдат лекувани и в България.)

Премиерът Марчел Чолаку съобщи, че четирима души са трансферирани за лекуване в чужбина, двама към този момент са пристигнали в Белгия, други двама ще дойдат в Милано.

Румънската прокуратура е почнала следствие на случая. От първите данни стана ясно, че компанията, ръководеща газстанцията, е с отнето позволение от 2020 година Констатирани са и голям брой нередности. При инспекцията на пожарникарите, предшестваща въпросния отчет са били открити неотговарящи на условията за сигурност помпи, употребявани за  пренасяне на газ от един контейнер в различен. Не са били спазвани и разпоредбите за сигурност. Резeрвоарите са се намирали доста покрай електропроводите, както и до домовете на хората в региона. Къщите е трябвало да са на 8 метра, а те са били на по-малко от 3 метра от резорварите. 
Пожарникарите са разкрили и теч от горивните поми. Именно това тогава е и повода да бъде отнето разрешението за противопожарна сигурност, а малко по-късно е разпоредено прекъсване на активността на сдружението. Три години по-късно се случва и тази покруса. 
Още един детайл- съгласно румънски медии взривилите се резервоари с пропан-бутан са благосъстоятелност на сина на кмета на Каракал - това е обитаемо място на към 180 км югозападно от Креведия. Кметът удостовери тази информация и съобщи, че синът му към този момент е в контакт с прокуратурата. Разследването продължава.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР