Две са стадата, в които има констатирана положителна проба -

...
Две са стадата, в които има констатирана положителна проба -
Коментари Харесай

Стадото на баба Дора е с положителна проба за чума

Две са стадата, в които има установена позитивна проба - едното е стадото на баба Дора в Шарково, и още едно стадо в село Болярово. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов на брифинг тази заран след изключително съвещание на Координационния щаб, основан поради рецесията.

Трябваше да пристъпим към нормалната процедура - евтаназия на животните, само че ние ще отложим за малко време, в това време цялата дизенфекция, която е нужна на обитаемото място, се прави под интензивен надзор, увери министърът тази заран, представен от БГНЕС.

Всички проби са качени на уеб страницата на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ). Всяка една заповед, издадена от изпълнителния шеф на организацията, е въз основата на протоколите с позитивни проби, съобщи още Румен Порожанов.

" Надяваме се заболяването да бъде овладяна, само че несъмнено ни тормози обстановката, която се нагнетява от целия този развой ", добави той.

Баба Дора обаче не има вяра в изказванията за болест на животните си. „ Никой не е взел втора проба. Не имам вяра, че то е инфектирано. Никога няма да дам стадото ми да бъде евтаназирано. Само през натрупа ми ”, съобщи пред Нова телевизия дамата.

Тя е безапелационна, че даже да й покажат документи, че има болест, няма да повярва. Според нея ръководещите лъжат. „ Не може един път да кажат, че са здрави, а след това - не. За 28 дни няма умряло животно ”, добави стопанката.

Дни наред, с цел да не бъде унищожено стадото, домът й в ямболското село Шарково е под защита от доброволци.

Министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на земеделието и храните Румен Порожанов са поискали от ръководителя на Народното събрание да бъдат изслушани на съвещанието на Народното събрание в петък, поради обстановката в ямболските села, заяви вътрешният министър Валентин Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не може да спасяваме страната, а някой да се изправя против нас. Това е опасност за националната сигурност ", съобщи той и добави, че в Ямбол ще бъде основан районен щаб, добави още Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР