Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта.

...
Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта.
Коментари Харесай

ГЕРБ с две номинации за нов министър на транспорта, съобщи Цветанов

Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на превоза. Това сподели пред публицисти в Пловдив Цветан Цветанов, ръководител на Парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ и заместник-председател на партията.

"Кандидатурите ще бъдат разисквани в понеделник, 17 септември, на Коалиционен съвет. Засега имената на номинираните се пазят в загадка. Те ще бъдат оповестени обществено едвам откакто бъдат разисквани с съдружните сътрудници ", изясни Цветанов.

По думите му и двете кандидатури са задоволително добре готови и отговорят на условията и провокациите, които стоят в региона на бранш "Транспорт”.

"Те имат добра професионална биография и доста добър експертен капацитет, защото работят в администрацията на страната ", уточни Цветанов.

Председателят на Политическа партия ГЕРБ посочи, че претендентите не работят в Министерството на превоза.

Цветанов сподели, че президентът Радев ще подпише указа за освобождението на основния секретар Марин Младенов след връщането си от Рига, като добави, че не вижда в забавянето нищо друго с изключение на обстоятелството, че президентът е пътувал, само че към този момент е в страната и се чака да подпише.

Той чака новите министерски назначения да бъдат гласувани идната седмица. Относно готвения на следващия ден в столицата митинг Цветанов споделя, че се занимава с други неща, само че се надява всичко да мине спокойно и умерено, а на въпрос дали планува държавна рецесия, сподели, че при 2.5 милиарда остатък, нарастване с 10% на всички бюджетни заплати и икономическия напредък ръководещата коалиция е постоянна.

"Няма по какъв начин да подпиша декрет, в случай, че няма координиране, което законът изисква за всеки план на акт, който съдържа предложение за указ” , съобщи по-рано през днешния ден отново пред публицисти президентът Румен Радев.

Държавният глава към момента не е подписал указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Радев отговори на въпроса дали ще освободи от поста му основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който е номиниран за министър на вътрешните работи.

Радев изясни, че ще го подпише, само че държи да се съблюдават конституционните правила.

"У нас някак си се трансформира в норма погазването на закона. А когато някой го съблюдава, вие ме питате за какво ", сподели на публицистите Радев.

Президентът посети местността Крънска кория, област Казанлък. Там той следи демонстрации на 68 бригада "Специални сили “ и Военновъздушните сили на България.

Военните демонстрираха скокове с парашут, бойни техники, качества на групите за специфични интервенции и върховен пилотаж със състезателен аероплан. Президентът поздрави участниците в Националния събор на запасното войнство.

Отмениха гласуването на министерските оставки

Съветът на обединението заседава 4 часа, продължава след седмица

НФСБ остава в ръководството, към този момент

Ще има ли предварителни избори през есента

Каракачанов: Комуникацията в обединението буксува, какво реши НФСБ

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР