Две са нещата, които Брекзит не може да промени -

...
Две са нещата, които Брекзит не може да промени -
Коментари Харесай

Тереза Мей и Еманюел Макрон обявиха съвместни мерки за сигурността и отбраната



Две са нещата, които Брекзит не може да промени - нашата история и нашата георграфия, съобщи френският президент Еманюел Макрон след среща с английския министър председател Тереза Мей във воената академия Сандхърст. Двете страни оповестиха редица ограничения в областта на сигурноста и защитата, като акцентираха, че без значение от Брекзит, техните връзки остават близки и ще работят в тясно съдействие.

Въпреки че Брекзит не бе публично разгласен като точка в дневния ред, не бе изнанада, че тематиката присъствше, тъй като това директно визира бъдещите връзки, на което в действителност бе отдадена двустранната среща на високо ниво. Британският министър председател Тереза Мей акцентира на „ дълбоките и специфични връзки “ сред Лондон и Париж и разгласи начинания в областта на защитата. Британски хеликоптери „ Чинук “ ще бъдат изпратени в Мали в помощ на битката против ислямските екстремисти.

По-близо до дома, ние ще се надигнем дружно против съветската експанзия в Източна Европа, като Франция ще изпрати войски към предвождания от Англия контингент на НАТО в Естония, съобщи Тереза Мей.

В Сандхърст за първи път всички ръководители на английски и френски секрети служби организираха среща, на която затвърдиха решимостта си в непримиримата битка против тероризма. По въпросите на миграцията Англия ще даде в допълнение към 45 милиона паунда за загражедния, камери и специфични разпознавателни технологии в Кале, тъй че да се понижи притока на незаконни мигранти. От своя страна Лондон ще одобри повече търсещи политическо леговище, изключително деца без придружители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР