Две руски ракети удариха центъра на втория по големина украински

...
Две руски ракети удариха центъра на втория по големина украински
Коментари Харесай

Руски ракети и дронове удариха Харков и Одеса, има много ранени

Д ве съветски ракети удариха центъра на втория по величина украински град Харков, при което бяха ранени 17 души, двама от които тежко, и са нанесени съществени вреди на жилища, оповестиха локални чиновници, съобщи Ройтерс.

Спасителните екипи претърсваха купчини парчета, с цел да ревизират дали има и други потърпевши. Кметът на града разказа две " мощни детонации " и съобщи, че минимум 10 жилища са били развалени.

Службата за изключителни обстановки на Украйна заяви в приложението Telegram, че една от ракетите е блъснала триетажна постройка, в която преди този момент се е помещавал медицински център.

Пожарите са били потушени в две здания,  жилищни и други постройки са били развалени.

Началникът на районната полиция Владимир Тимошко съобщи пред социална телевизия, че една от ракетите е паднала на пътно платно.

Службите за незабавна помощ разгласиха в интернет фотоси, на които се виждат избавителни екипи, които се борят с пожарите, изкачват се по стълби до развалените горни етажи и оказват помощ на евакуираните да се качват в микробуси.

Областният шеф на Харков Олех Синехубов заяви, че 17 души са били ранени.

Четиринадесет от тях са в болница, в това число две дами, които са били тежко ранени.

Кметът на Харков Игор Терехов, който също написа в Telegram, съобщи, че ракетите са блъснали " тъкмо там, където няма военна инфраструктура и тъкмо там, където в действителност има жилища ".

В ранните часове на нощта Одеса е била атакувана с дронове откъм Черно море, заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението Телеграм.  

Сирените в града са се присъединили в 1.22 часа и се изключили в 2.13 часа.

" В разследване на офанзивата досега е известно за трима ранени. Сред тях са 62-годишен мъж, жена на 69 години и млада жена, родена през 1995 година. Лекарите им оказват нужната здравна помощ ", гласи известието на Олег Кипер.

Бил е улучен жилищен блок, откъдето са евакуирани 130 души.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР