Две руски ракети са поразили район в Киев, съобщи кметът

...
Две руски ракети са поразили район в Киев, съобщи кметът
Коментари Харесай

Две руски ракети са поразили район в Киев - частично разрушена е жилищна сграда, има ранени

Две съветски ракети са поразили регион в Киев, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко. Първите етажи на 25-етажна жилищна постройка са отчасти разрушени.

Двама души са ранени. Ударите са били осъществени в миг, когато на посещаване в Киев е генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да попречи на войната в Украйна или да я приключи, съобщи той по време на срещата си с президента Володимир Зеленски.

Двамата са разискали опциите за евакуация на хората от завода " Азовстал " в Мариупол. В следващото си видеообръщение Зеленски разяснява и визитата на българския министър председател Кирил Петков в Киев.

" С господин Петков обсъдихме въпроси, свързани с защитата, енергетиката и превоза. Санкциите против Русия, които са нужни за мира. Обсъдихме също нашето съдействие на равнище Европейски съюз. Много значимо съглашение за ремонт на наше военно съоръжение в български индустриални мощности. Друг въпрос, по който се договорихме, е доставката на украинска електрическа енергия за България и потреблението на Трансбалканския газопровод, взаимно с българската страна. Благодарен съм на България за опцията да използваме пристанище Варна за експорт на наша земеделска продукция ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР