Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски

...
Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски
Коментари Харесай

Две ракети паднаха в Полша, има убити

Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски регион в Полша, наоколо до границата с Украйна, заяви радио ZET. По информация на медията ракетите са попаднали в машини за сушене на зърно. Загинали са двама души. На място работи полиция, прокуратура и войска, пише .

Инцидентът е станал в 15:40 ч. локално време. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецкий е свикал незабавно заседание на държавния Комитет по сигурност и защита " по отношение на спешната обстановка ". До момента полските управляващи не коментирали публично информацията за ракетния удар. Полските спасители са удостоверили, че в Пшеводов са починали двама души поради гърмеж, само че не открили повода за него. 

Високопоставен представител на американското разузнаване е декларирал за Associated Press, че съветски ракети са пресекли територията на Полша, страна-член на НАТО, в следствие, на което са починали двама души. Говорителят на полското държавно управление Петр Мюлер съобщи: " Призовавам ви към този момент да не издание непотвърдена информация, ще я разясняваме след съвещанието, което ще се организира в този момент. "  

По непотвърдена информация на полските медии военновъздушните сили на Полша са вдигнали изтребители от летището Томашув-Любелски. По-рано денем редица градове в Украйна бяха подложени на масирани ракетни обстрели.

| Mateusz Morawiecki zwołał w trybie pilnym Komitet Rady Ministrów do spraw Bezpieczeństwa Narodowego i spraw Obronnych. Przed jest Tomasz Dunowski.
— TOP TVP INFO (@TOPTVPINFO)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР