Две проверки на здравни заведения назначи министър Ангелов по сигнали

...
Две проверки на здравни заведения назначи министър Ангелов по сигнали
Коментари Харесай

Проверяват Спешния център в Благоевград и плевенска болница за нарушения |

Две инспекции на здравни заведения назначи министър Ангелов по сигнали за нарушавания, оповестиха от ведомството.

Центърът за незабавна здравна помощ - Благоевград ще бъде тестван поради сигнал от чиновници на филиала в Гоце Делчев за неизплатени спомагателни хонорари от 1000 лева за работа на първа линия в битката с COVID-19.

Втората инспекция, назначена от здравния министър, е във връзка сигнал за отказана имунизация на неосигурени жители в частната болница " Св. Панталеймон ", Плевен. Пред Нова телевизия завърнал се от чужбина мъж и негова другарка описаха, че са били върнати след записан час за имунизация, защото не са били здравноосигурени. От лечебното заведение са им поискали и здравните книжки, което не е изискване за слагане на ваксина.

Според първичните указания хората без здравни осигуровки можеха да бъдат имунизирани в съответните районни здравни инспекции. След стартирането на зелените коридори обаче това изискване отпадна, защото на процедура стартира всеобщата имунизация.

От Министерството на здравеопазването припомнят, че право на безвъзмездна ваксина против COVID-19 има всеки български жител, без значение от здравноосигурителния му статус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР