Две проучвания в Обединеното кралство показват, че инфекциите с варианта

...
Две проучвания в Обединеното кралство показват, че инфекциите с варианта
Коментари Харесай

Британски проучвания показват по-нисък риск от хоспитализация при Омикрон

Две изследвания в Обединеното кралство демонстрират, че инфекциите с разновидността Омикрон на ковид е по-слабо евентуално да пратят човек в болница, в сравнение с с разновидността Делта, съобщи Асошиейтед прес.

Тези предварителни изследвания - едното в Шотландия, другото в Англия - бяха приветствани от специалистите, които обаче предизвестиха, че по-голямата инфекциозност на този вид може в последна сметка да докара до повече тежки случаи.

Анализ на лондонския " Импириъл колидж " откри, че хората, инфектирани с разновидността Омикрон, е към 20 % по-малко евентуално да отидат в болница, в сравнение с тези, инфектирани с Делта разновидността. Този разбор включва всички случаи на коронавирус, доказани в Англия през първата половина на декември, в които разновидността може да бъде разпознат: 56 000 случая на Омикрон и 269 000 случая на Делта.

Отделно изследване от Шотландия, извършено от учени от Университета в Единбург и други специалисти, стига до заключението, че рискът от хоспитализация е с две трети по-малък при Омикрон, в сравнение с при Делта, осведоми Българска телеграфна агенция.

Но това изследване уточни, че близо 24-те хиляди случая на Омикрон в Шотландия са най-вече при хора на възраст от 20 до 39 години. Младите хора са доста по-малко податливи към насърчаване на тежки признаци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР