Две предложения на Демократична България са срещнали подкрепата на коалицията

...
Две предложения на Демократична България са срещнали подкрепата на коалицията
Коментари Харесай

Държавата да плати 50% от цената на картите за градския транспорт: ДБ

Две оферти на " Демократична България ” са срещнали поддръжката на обединението по време на експертния съвет през днешния ден. Това разгласи след края му Ивайло Мирчев от партията. Става въпрос за това страната да поеме 50% от цената на картите за градския превоз в страната и да бъдат довършени детски градини в София.

 

" Двете съществени оферти, които получиха поддръжка, са страната да поеме част от цената на картите за градския превоз в цялата страна. Първоначалното предложение е това да са 50%. Тази мярка ще подтиква хората да слязат от колите ”, счита той. И акцентира, че това е мярка, прилагана в Германия, която работи доста добре. Методиката обаче занапред ще се пресмята.

 

Второто предложение е обвързвано с дострояването на детските градини в София. " ГЕРБ от повече от 17 години претърпява цялостен неуспех в това. Коалицията предвижда 16 детски градини, които са в застой, да бъдат финансирани през държавния бюджет. Ще са нужни 58 млн. лева за това. Разговорите към момента не са финализирани ”, акцентира той.

 

Коментар след края на експертния съвет направи и Любомир Каримански от " ИТН ”. На срещата са разисквани предложенията на всеки от съдружните сътрудници, посочи той. 

 

" Смятам, че пенсионно-осигурителният модел, преди да бъде реформиран, би трябвало да резервира настоящето си положение, с цел да не стане по-лошо. В края на годината би трябвало да бъде вкаран бюджетът за 2023 година Силно се надявам тогава към този момент да има промени ”, изясни Каримански, съобщи Нова тв.

 

Венко Сабрутев от " Продължаваме Промяната ” сподели, че са прегледани всички оферти - остойностени. Дискутирано е кое от тях е реалистично да се случи и кое не. По думите му актуализацията на бюджета би трябвало да влезе по комисиите в Народното събрание тази седмица.

 

Той увери бизнеса, че страната стои твърдо зад него и че обезщетенията поради скъпия ток ще продължат. " Това, че те не са част от бюджета - не значи, че няма да има обезщетения ”, безапелационен е Сабрутев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР