Две прасета ще бъдат разфасовани на 26-и декември на площада

...
Две прасета ще бъдат разфасовани на 26-и декември на площада
Коментари Харесай

Ще разфасоват две прасета в центъра на Пловдив

Две свине ще бъдат разфасовани на 26-и декември на площада пред постройката на Община Пловдив. Това събитие се провежда от администрацията, стана ясно на сесия на Общинския съвет. Предложението на кмета провокира ужас и шок измежду част от общинарите и жителите.

Ритуалът ще се управлява Ути Бъчваров. Предполага се, че по-късно пържолите да бъдат изпечени и раздадени на народа. Ще има и вино. Така ще покажем българските обичаи за Коледа, обясниха от Община Пловдив. Ще има още коледари, носещи гаги с гевреци.

„ Тъй като към този момент доста хора, изключително от по-малките пловдивчани, нямат доста опция да вървят по селата и да се срещнат от близко с традициите, то ние взехме решение в община Пловдив да създадем по този начин, че традициите да дойдат в града”, сподели Иван Тотев.

„ Това е плашещо и недопустимо, няколко дни по-късно Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. В това нещо виждам един на ниска цена пиар кметът Тотев да си скрие неуспеха с инфраструктурните планове за Пловдив 2019”, разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Петков, в ефира на БТВ.

Пенка Деведжиева от Реформаторския блок се надява решението да бъде преосмислено. „ Моето внимание беше привлечено на първо място от коледарите, само че след това разбрах за тези трупни части меса, които ще висят. За мен това е принизяване на една такава традиция. Традициите не са единствено кулинарията. Иначе и във Виена има къщички с вурстчета и греяно вино. Мисля, че по много по-интелигентен метод могат да се показват традициите”, безапелационна е тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР