Две прасенца химери, съдържащи ДНК на маймуни, се родиха в

...
Две прасенца химери, съдържащи ДНК на маймуни, се родиха в
Коментари Харесай

Зловещ експеримент: Родиха се първите маймуни-прасенца ВИДЕО

Две прасенца химери, съдържащи ДНК на маймуни, се родиха в Китай.

Независимо от това, че и двете същества починаха седмица след раждането и са изглеждали външно естествени, бебетата животни са носили в себе си генетичен материал от макаци в сърцата си, черните си дробове, бели дробове и кожа.
Учените обявиха, че проучването, за което са били нужни повече от 4000 ембриона, цели да се откри метод за развъждането на човешки органи в животни, които след това да бъдат трансплантирани.

"Това е първото известие за цели химери от прасе и маймуна ", сподели Танг Хай от Държавната лаборатория за стволови кафези и репродуктивна биология в Пекин пред "Ню Сайънтист ".

В рамките на опита, на петдневни емрбиони на свине са били инжектирани стволови кафези на маймуни, които са били настроени по този начин, че да създават флуоресцентен протеин, което да разреши на учените да следят по какъв начин се развиват клетките.
Учените все още не са наясно за какво родените прасенца химери са умряли. Според тях обаче, гибелта се дължи на проблеми с инвитрото, а не чак толкоз на химеризма.
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР