Две поредни титли в Мелбърн. Барбора Крейчикова и Катерина Синякова

...
Две поредни титли в Мелбърн. Барбора Крейчикова и Катерина Синякова
Коментари Харесай

24 поредни „мейджър“ победи: Крейчикова и Синякова спечелиха AO


Две следващи трофеи в Мелбърн. Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са шампионки на шампионата по двойки на Australian Open ’23, откакто победиха с 6-4 6-3 Шуко Айома и Ена Шибахара в неделя.

Седмата им взаимна купа от Шлема пристигна след час и половина на Rod Laver Arena и ги трансформира в първия женски тандем, защитил трофея от Сара Ерани и Роберта Винчи през 2014.

Пробив още в първия гейм даде задатък на чехкините, след което Крейчикова избави два брейкбола, с цел да затвърдят преднината си. Умелата игра на мрежата им подсигурява сета без напрежение.

Началото на втората част бе сходно. Крейчикова и Синякова започнаха с пробив, само че този път японките откриха път назад в сета при 2-2.

Топ поставените стигнаха до три брейкбола в седмия гейм на сета и Барбора осъществя още първия с форхенд по правата – тимът на шампионките приключи срещата с 33 уинъра и този бе един от най-важните.

„ Беше наслаждение да споделяме корта с вас, “ уточни Синякова към японките. „ Големи благодарности за партньорката ми, Бара – толкоз съм щастлива, че спечелихме още веднъж. Беше прелестно премеждие и виждам с неспокойствие към идващите шампионати. “

„ Много се веселя, че играем дружно за 10-а година. Доволна съм от метода, по който играем и от това какъв брой можем да се подобрим. Нямам самообладание за още. “

Историята на Крейчикова и Синякова стартира още при девойките – през 2013 двете печелят три от четирите шампионата от Шлема за подрастващи, а при дамите към този момент имат общо 14 оценки от разнообразни съревнования.

В серия са от 24 следващи „ мейджър “ победи, откакто завоюваха Australian Open, Уимбълдън и US Open през 2022 и трябваше да се отдръпват от Ролан Гарос, защото Барбора даде позитивна проба за Covid-19.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР