Две попадения в хода на двете полувреме на Мейсън Маунт

...
Две попадения в хода на двете полувреме на Мейсън Маунт
Коментари Харесай

Магия от Маунт и Кепа донесоха трите точки на Челси като гост на Астън Вила

Две попадения в хода на двете полувреме на Мейсън Маунт донесе доста майсторски триумф на Челси като посетител на Астън Вила с 2:0. Бирмингамският клуб продължи с неубедителните резултати във Висшата лига, само че този път игра добре, като направи една дузина фрапантни пропуски, откакто Кепа Арисабалага изигра страховит мач на „ Вила Парк “.

Трите точки като посетител направиха по този начин, че Челси е четвърти с 19 точки във краткотрайното класиране. Астън Вила пък остава на 16-ата позиция с девет точки, а бъдещето на Стивън Джерард отпред на „ виланите “ надалеч не е несъмнено, като най-вероятно през идната седмица може да последва и треньорска промяна във Вила.

В междинния кръг на Англия Челси ще гостува на Брентфорд, до момента в който Вила ще има аудиенция на Фулъм.

Мачът стартира добре за домакините, откакто Мингс смъкна топката с глава към Дани Ингс. Той комбинира с Дъглас Луис, който стреля от воле, само че ударът на бразилеца беше избавен от Кепа. В шестата минута Тайрън Мингс направи кошмарна неточност за защитник и Челси поведе в резултата. Гостите разиграха отляво, откакто Чилуел напердна. Топката обаче се озова във въздуха, като Мингс отигра с глава, с цел да не може Обамеянг да нападна кълбото, само че прати топката в краката на Мейсън Маунт, с цел да може британецът да матира Мартинес за 1:0.

Астън Вила опита да отвърне на Челси и в 15-ата минута беше покрай това да изравни резултата. Домакините разиграха вляво и центрираха топката пред Кепа за Леон Бейли. Топката мина над Кукурея и някогашният състезател на Байер Леверкузен я нападна с глава, само че тя " кацна " на напречната греда на лондончани, след което излезе навън.

Пет минути по-късно Челси оцеля след канонада от удари посока вратата му. Кепа направи две страхотни спасявания против Дани Ингс и Бейли, като най-после Луис шутира с левия крайник, само че прати топката на открито. Натискът на " виланите " продължи, като ставаше все по-масиран, а в 27-ата Джон МакГин също можеше да изравни резултата, само че Кепа още веднъж се намеси. Секунди по-късно Вила стигна до нов късмет посредством Дани Ингс, който стреля през краката на Чилуел, само че испанският пазач на гостите още веднъж отрази.

180 секунди по-късно Арисабалага направи следващото зрелищно избавяне в мача. Бейли получи вдясно финтира с лекост Чилуел. Последва съвършено центриране пред вратата на Кепа за Ингс, който стреля с глава от два метра, само че испанецът подвигна двете си ръце и някак прати топката в ъглов удар.

Пет преди края Челси имаше отлична опция за втори гол. Кай Хавертц комбинира с Рахийм Стърлинг, който шутира с десния крайник, само че топката срещна напречния дирек на Мартинес. В последната минута на първата част удар на Ингс с глава приключи навън.

В 52-ата пък Оли Уоткинс надскочи Кепа при ъглов удар и стреля с глава, само че не насочи топката към вратата на лондончани. В 65-ата Челси удвои актива си след нова, груба неточност от защитата на домакините. Мейсън Маунт извърши пряк фал, а Мартинес направи крачка настрана, след което не реагира назад и топката влетя във вратарския му ъгъл.

Това покруси настроението в играта на отбора от Бирмингам, който се скъса да прави пропуски до този миг, като до края на срещата Челси стартира да управлява по-дейно кълбото, само че без да заплашва изключително домакинската врата.

Рефер: Робърт Джоунс

Стадион: " Вила Парк " (Бирмингам)

FT /  

0:1 Маунт (6)

0:2 Маунт (65)

 • 

Стартовите сформира:

Астън Вила: Мартинес – Кеш, Конса, Мингс, Луиз – МакГин, Ингс, Уоткинс, Йънг, Бейли, Рамзи

This is your Aston Villa team to face Chelsea.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР