Две пловдивски медии - Пловдив прес и Дарик радио -

...
Две пловдивски медии - Пловдив прес и Дарик радио -
Коментари Харесай

Административният съд осъди община Пловдив заради "тайните заплати" във фондация "Пловдив" 2019

Две пловдивски медии - " Пловдив прес " и " Дарик радио " - Пловдив осъдиха община Пловдив поради отхвърли й да оповести какви са заплатите, които получават в екипа на фондация " Пловдив " 2019. Въпросът беше поставян от локалната колегия неведнъж на общински сесии, само че отговор по този начин и не беше получен. От фондацията отхвърлиха да отговорят на сходни въпроси, а секретарят на общината аргументира отхвърли с това, че заплатите били персонални данни.
Само че фондацията е общинска, устоя се със средства на данъкоплатците в Пловдив и те имат право да знаят. Днес Административният съд в града излезе с решение, което анулира частичния отвод на секретаря на община Пловдив и задължава административния орган да отговори. Днешното решение на Темида е следващото по каузи за достъп до социална информация, свързани с община Пловдив.
Наскоро партия Демократична Българияосъди община Пловдив, поради отхвърли й да показа документите по проваления Транспортен план, за който бяха изхарчени милиони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР