Две паралелки – в Борово и Глоджево, са закрити в

...
Две паралелки – в Борово и Глоджево, са закрити в
Коментари Харесай

Закриват две паралелки в Русенско

Две паралелки – в Борово и Глоджево, са закрити в Русенска област заради липса на искащи възпитаници

Това заяви началникът на Регионалното ръководство по обучение в Русе Росица Георгиева, представена от

Такава орис ще има най-вероятно и една паралелка в ПГСС „ Образцов чифлик “. От РУО регистрират повишен интерес към професионалните гимназии – да вземем за пример в ПГ по стопанска система на второ класиране са се запълнили всички паралелки.

Росица Георгиева напомни, че в региона има доста паралелки, които са по предпазени специалности или са с дефицит. Там минимумът за съществуването им е 9 или 12 възпитаници, само че в случай че има повече претенденти, те могат да бъдат запълнени до 26.

В същото време се вижда понижаване на броя на учениците. На този стадий приемът в първи клас за новата образователна година в община Русе е приключил с 974 деца, като до 15 септември ще стане ясно дали ще стигнат до 1000.

РУО-Русе регистрира и по-високи резултати от националното външно оценяване в съпоставяне със междинните за страната. Русенска област е 7-ма в страната на националното външно оценяване по български език и литература след приключен четвърти клас. Резултатът изразен в оценка е „ Много добър “ или 4,97.

След приключен седми клас региона е на четвърто място по български език и литература – 55.09 т., като пред Русе са единствено София град, Варна и Смолян. По математика резултатът на русенските деца е пети с 35.87 т. след София град, Варна, Смолян и Бургас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР